Anerkjent fotoutstilling på Nobels Fredssenter

2013-10-09 - Etter å ha turnert jorden rundt siden 2005, har den kritikerroste og populære fotoutstillingen "Hva spiser verden" (Hungry Planet) kommet til Oslo og Nobels Fredssenter. Utstillingen åpnet i slutten av september og varer til 23. februar neste år.

På fotoutstillingen inviteres vi inn på kjøkkenet til familier fra hele verden, og vi ser hvordan maten vi spiser virker inn på vårt felles miljø og klima.

- Jeg har selv vært på Fredssenteret og sett den fantastiske utstillingen, som jeg kan anbefale på det varmeste. Her får vi et innblikk i hva familier over hele verden spiser i løpet av en uke, hvor den urettferdige fordelingen mellom verdens fattige og rike kommer til syne midt på matbordet. Og mangel på mat er grobunn for konflikt, så utstillingen hører naturlig hjemme på Nobels Fredssenter, som ABB er stolt sponsor av, sier ABBs informasjonsdirektør Helene Gunther Merg.

Bak utstillingen står den amerikanske fotografen Peter Menzel og journalist Faith D'Aluisio, som begge deltok under åpningen av utstillingen.

Peter Menzel har arbeidet med miljø og vitenskap siden 1970-tallet, og bildene hans har vært vist i blant annet Time, New York Times Magazine og National Geographic. Sammen med sin partner Faith D'Aluizio har han også utgitt en rekke bøker.

I utstillingsperioden vil det gjennomføres en rekke aktiviteter knyttet til mat og miljø. Mer om programmet finner du under lenken i høyre marg.

ABB er hovedsponsor til Nobels Fredssenter og har nylig fornyet sin treårige samarbeidsavtale med Fredssenteret. Den nye avtalen løper fra 1. oktober 2013 til 30. september 2016.