ABB Sverige stödjer satsning på nationell databas för laddinfrastruktur

2014-09-26 - Antalet laddbara fordon ökar och därför samlas nu information om alla laddstationer i Sverige i en gemensam databas för att underlätta för elbilisterna
Den svenska laddinfrastrukturen växer så att det knakar och samtidigt utvecklas tekniken snabbt framåt. Därför har elkraftbranschens intresseorganisation Power Circle lanserat Laddinfra.se, en central databas för den svenska laddinfrastrukturen. Laddinfra.se syftar till att göra det enkelt att använda och ladda eldrivna fordon i Sverige, och på så sätt skapa fler elbilister.

Initiativet genomförs av Power Circle med stöd från bland annat ABB som sedan många år arbetar med att erbjuda tekniska lösningar för ett hållbart samhälle. ABB har bland annat produkter och system för laddning av elbilar och ser ett behov av samordning av laddinfrastrukturen i landet.

”Vi välkomnar satsningen eftersom behovet är stort samt uppmanar alla som har en publik laddstation att snarast möjligt lägga in den i databasen för att underlätta för alla användare”, säger Brith Isaksson, försäljningschef inom divisonen ABB Discrete Automation & Motion.


ABB Sveriges elbil vid Ottarkontoret i Västerås står framför en laddare.

Laddinfra.se bygger på beprövad teknik, och är en del av en större nordisk satsning. I Norge används databasen under namnet Nobil.no, och ger sedan flera år tillbaka en heltäckande bild av den norska laddinfrastrukturen. Även Finland använder samma databas för att lagra information om laddstationer. Laddinfra.se är en del av Nobil, som snart innehåller information om alla Nordens laddstationer. Läs mer på Power Circles webbplats, www.powercircle.org.

Läs mer om ABB:s laddningsstationer på www.abb.se. Sedan 2010 har ABB installerat cirka 1 700 snabbladdningsstationer över hela världen och är marknadsledande på detta område.

ABB (www.abb.com) är ledande inom kraft- och automationsteknik. Våra lösningar förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan för kunder inom energi, industri, transport och infrastruktur. ABB-koncernens bolag verkar i omkring 100 länder och har ungefär 145 000 medarbetare.

För mer information kontakta:
ABB Discrete Automation & Motion
Brith Isaksson, försäljningschef
Tel. 021-32 32 18
brith.isaksson@se.abb.com
ABB Sverige
Christine Gunnarsson, presschef
Tel. 021-32 32 32
press@se.abb.com

Håll dig uppdaterad!

Följ oss på TwitterFölj oss på FacebookSe våra bilder på InstagramPrenumerera på vår kanal på YouTube


Brith Isaksson

BILDER FÖR NEDLADDNING: