ABB tar order på uppgradering av lok för Swiss Railways värd 70 miljoner dollar

2014-09-23 - Nya generationens traktionsomriktare ska öka energieffektiviteten i Swiss Railways lokflotta efter liknande stora order till järnvägen i Tyskland och Sverige
ABB, det ledande kraft- och automationsföretaget, har tagit hem en order och orderoptioner på runt 70 miljoner dollar avseende leverans till Swiss Railways (SBB) av traktionsomriktare av senaste generationen.

”Det här är mycket goda nyheter för ABB och för våra verksamheter i Schweiz. Denna order bygger på vår mångåriga goda relation med SBB och vår ställning som en ledande expert på modernisering av tågflottor. Vår järnvägsverksamhet har haft ett mycket bra år hittills”, säger Ulrich Spiesshofer, koncernchef för ABB.

SBB ska investera runt 230 miljoner schweizerfranc (CHF) i ett omfattande moderniseringsprogram för att göra sina RE 460-lok energieffektivare och tillförlitligare samt öka tågflottans livslängd med ytterligare 20 år. Tågen tillverkades i början av 1990-talet. Moderniseringen väntas ge årliga energibesparingar på 27 gigawattimmar, motsvarande elförbrukningen i 6 750 schweiziska hushåll.

ABB ska tillverka och leverera 202 vattenkylda traktionsomriktare av typen IGBT (insulated-gate bipolar transistors), vilka ABB utvecklar och tillverkar i Turgi, Schweiz. Kontraktet inkluderar option på leverans av ytterligare 38 traktionsomriktare.

Det första uppgraderade loket ska levereras i slutet av 2015 och när det har testats och utvärderats kommer resten av flottan att levereras successivt fram till slutet av 2021.

ABB har en lång historia av att leverera innovativ och energieffektiv järnvägsteknik, inklusive tillverkning och service av alla komponenter och delsystem som används inom både järnvägsinfrastruktur och tågflottor för pendeltåg, fjärrtåg och höghastighetståg. ABB tillhandahåller också livscykelservice utifrån sin omfattande installerade bas, inklusive underhåll och upprustning.

ABB (www.abb.com) är ledande inom kraft- och automationsteknik. Våra lösningar förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan för energiföretag och industrier samt inom transport och infrastruktur. ABB-koncernens bolag verkar i omkring 100 länder och har ungefär 145 000 medarbetare.

För mer information kontakta:
ABB Group Media Relations:
Thomas Schmidt; Antonio Ligi
Switzerland: Tel. +41 43 317 7111
media.relations@ch.abb.com
http://twitter.com/ABBcomms

Håll dig uppdaterad!

Följ oss på TwitterFölj oss på FacebookSe våra bilder på InstagramPrenumerera på vår kanal på YouTube


BILDER FÖR NEDLADDNING: