ABB og Skagerak Nett samarbeider om stabil kraftforsyning

2016-11-24 - ABB har vunnet en rammeavtale med Skagerak Nett som omfatter nettstasjoner, bryteranlegg og transformatorer som skal bidra til å forsyne nabolag og næringsliv i regionen med pålitelig strøm.

Avtalen mellom ABB og Skagerak Nett gjelder for tre år med mulighet for forlengelse i 1+1 år. Rammeavtalen estimeres til en årlig verdi på rundt 30 millioner kroner. Avtalen ble signert i november 2016.

ABB Skien

Konserndirektør Geir Kulås (t.v.) i Skagerak Nett og leder for ABBs mellomspenningsvirksomhet i Skien Ken Isaksen signerer rammeavtalen for nettstasjoner, bryteranlegg og transformatorer.

- For oss er det en milepæl å sikre oss denne kontrakten med Skagerak Nett, som vi har jobbet hardt og målbevisst for. Vi tolker tildelingen dit hen at vi har vært konkurransedyktige på både pris, teknologi, kvalitet og logistikk. Vi er veldig fornøyde med denne avtalen, som er med på å sikre arbeidsplasser lokalt, sier leder for ABBs mellomspenningsvirksomhet i Skien, Ken Isaksen.

- Vi har god erfaring med ABBs produkter fra tidligere og vet at de leverer god kvalitet. Derfor er vi fornøyde med at ABB vant denne anbudskonkurransen. At de er plassert i Skien, midt i vårt kjerneområde, er en gledelig tilleggseffekt, sier Geir Kulås, konserndirektør i Skagerak Nett.

Nettstasjoner, bryteranlegg og lavspenningstavler skal leveres fra ABBs fabrikker i Skien. Fordelingstransformatorene leveres fra ABBs samarbeidspartner, Norsk Transformator i Steinkjer.

Avtalen gjelder fra 1. desember 2016.

- Vi ser fram til et enda tettere samarbeid med Skagerak Nett som følge av denne rammeavtalen og regner med å levere de første anleggene allerede før jul, legger Ken Isaksen i ABB til.

Nettstasjonene vil være tilrettelagt for smartgrid-løsninger, teknologi som gjør det mulig for nettselskapet å overvåke og styre nettstasjonene fra sin driftssentral. Via fjernovervåkning kan feil forebygges, og dersom en feilsituasjon oppstår, kan man forkorte tiden som går med til feilsøking og reparasjon, noe som forbedrer leveringssikkerheten.

ABBs fabrikker i Skien produserer blant annet nettstasjoner og bryteranlegg. Dette er elektrisk utstyr som bidrar til pålitelig kraftdistribusjon i mer enn 100 land. I juli åpnet næringsminister Monica Mæland en ny produksjonslinje for nettstasjoner hos ABB i Skien.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) er en pionér med ledende teknologi innen elektrifiseringsprodukter, roboter og drivsystemer, industriell automatisering og kraftnett, som betjener kunder innen energiforsyning, industri samt transport og infrastruktur over hele verden. I fortsettelsen av mer enn 125 års innovasjonshistorie, skriver ABB nå nye kapitler innen industriell digitalisering og er en drivkraft bak energiomstillingen og den fjerde industrielle revolusjonen. ABB er til stede i mer enn 100 land og har ca. 135 000 ansatte. www.abb.no

ABB Skien

SøkKONTAKT OSS

 • For mer informasjon:
 • Ken Isaksen
 • Leder for LBU Mellomspenningsprodukter
  Tlf. 35 58 22 52
  Mobil 90 59 77 40
 • Peter Tubaas
 • Informasjonssjef
  Tlf. 22 87 46 33
  Mobil 91 70 55 31

HØYOPPLØSELIGE BILDER