ABB:n Etelä-Korean tytäryhtiössä havaittu rikollista toimintaa

2017-02-22 - ABB on havainnut mittavan talousrikoksen, jossa sen tytäryhtiöstä Etelä-Koreassa on kavallettu merkittävästi varoja. Tytäryhtiön rahoituspäällikön epäillään väärentäneen dokumentteja ja yhteistyössä kolmansien osapuolten kanssa varastaneen yhtiöltä. Epäilty henkilö katosi 7.2.2017, minkä jälkeen ABB havaitsi huomattavia taloudellisia väärinkäytöksiä Etelä-Koreassa. Yhtiö käynnisti välittömästi tutkimuksen riippumattomien rikosteknisten ja oikeudellisten asiantuntijoiden avulla ja yhteistyössä viranomaisten kanssa. ABB tekee tutkinnassa yhteistyötä paikallisen poliisin ja Interpolin kanssa.

Varojen kavallus ja väärinkäyttö vaikuttaa aiemmin ilmoitettuun, vielä tarkistamattomaan vuoden 2016 tulokseen. Tämänhetkinen arvio on noin 100 miljoonaa Yhdysvaltojen dollaria ennen veroja. ABB on ryhtynyt toimenpiteisiin vähentääkseen rikollisen toiminnan vaikutuksia tulokseensa sisältäen kavallettujen varojen takaisinperinnän, oikeudelliset vaateet ja vakuutustoimet.

Yhtiö on tarkistanut ja vahvistanut globaalien pankkitiliensä tiedot ja vahvistaa, että tapaus rajoittuu Etelä-Koreaan. ABB ei hyväksy minkäänlaista epäeettistä toimintaa, ja yhtiön liiketoiminnan etiikan ja lainmukaisuuden normit ovat äärimmäisen tiukat.

Käynnissä olevan tutkimuksen seurauksena ABB julkaisee vuoden 2016 vuosiraporttinsa 16.3.2017 mennessä.

Important notice about forward-looking information

This press release includes forward-looking information and statements. This information is generally identifiable by statements containing words such as “expects,” “believes,” “estimates,” “intends” or similar expressions. Because there are uncertainties, many of which are beyond our control, the actual results may differ. Although ABB Ltd believes that its expectations reflected in any such forward-looking statement are based upon reasonable assumptions, it can give no assurance that those expectations will not change.

HakuYHTEYDENOTTO

LINKKI ENGLANNINKIELISEEN LEHDISTÖTIEDOTTEESEEN: