ABB Q3: Jó teljesítmény minden üzletágban

ABB Q3: Jó teljesítmény minden üzletágban
Magasabb árbevétel és az EBITDA (Üzemi eredmény) minden üzletágban, nagyobb nettó jövedelem
Újra növekedés a kisebb megrendelésekben éves összehasonlításban. A nagy projekteknél lassabb döntéshozatal volt jellemző
Az új vezérigazgató három prioritást emelt ki: a növekedést, az együttműködést és a végrehajtást

Sajtóközlemény
ABB Q3:
Jó teljesítmény minden üzletágban

  • Magasabb árbevétel és az EBITDA (Üzemi eredmény) minden üzletágban, nagyobb nettó jövedelem
  • Újra növekedés a kisebb megrendelésekben éves összehasonlításban. A nagy projekteknél lassabb döntéshozatal volt jellemző
  • Az új vezérigazgató három prioritást emelt ki: a növekedést, az együttműködést és a végrehajtást

Zürich, Svájc, 2013. október 24. – Magasabb árbevételt, jövedelmet és cash flow-t jelentett az ABB 2013 harmadik negyedévére, köszönhetően annak, hogy minden üzletágban nőtt a teljesítmény.
A korai termékélet-ciklusban lévő termékágazatok megrendelései, az ügyfelek nagyobb termelékenységet és hatékonyságot célzó befektetéseinek következtében, nőttek 2012 hasonló időszakához képest, ugyanakkor a nagy projektekre vonatkozó döntéseknek a tartós globális makrogazdasági bizonytalanság miatti késedelme és a Power Systems (energetikai rendszerek) stratégiai újrapozícionálása alacsonyabb megrendelés-állományt eredményezett a nagy projektek területén.

“Ez egy erős negyedév volt, jól teljesítettünk, és növeltük az árbevételt, a jövedelmünket, a készpénzállományt és a nettó jövedelmet, a továbbra is vegyes képet mutató üzleti környezet ellenére”, mondta Ulrich Spiesshofer, az ABB vezérigazgatója. „Jelentős megrendelés-növekedést sikerült elérnünk számos kulcspiacunkon, így Kínában és Németországban is, és a kisebb megrendeléseink állománya újra növekedést mutat az előző év hasonló időszakával összehasonlítva. Továbbra is egyre több nagy projektre pályázunk olyan szektorokban, mint az energiaátvitel, az olaj és a gázipar, de a nagy projektekre vonatkozó döntések még mindig lassúak.

“Ezzel együtt sokat tehetünk azért, hogy növeljük a teljesítményünket és nagyobb értékeket nyújtsunk a partnereinknek,” mondta a vezérigazgató. „Többek között jó növekedési lehetőségeink vannak a megnövekedett piaci pozícióinkon keresztül, azaz többet tudunk szállítani a már meglévő vevőinknek, és ugyancsak nagy lehetőségek vannak az innovatív termékeink és a csomagban kínált megoldásaink fejlesztésének és piaci munkájának erősítésében. Folytatjuk térnyerésünket a vonzó piacokon, mind szerves növekedés útján, mind pedig úgy, hogy akvizíciókkal tömjük be a portfoliónkban lévő réseket.

“A második prioritás az üzletágak közötti együttműködés fejlesztése, annak érdekében, hogy nagyobb értéket nyújtsunk vevőinknek az ABB automatizálási és energetikai portfoliójának kombinálásával. Ez a továbbfejlesztett együttműködés teszi lehetővé számunkra, hogy a termelékenység terén a következő szintre lépjünk.

„A harmadik prioritás a következetes végrehajtás. Fenntartható módon kívánjuk csökkenteni a költségeket, javítani a cash flow-t, de leginkább a tőkehatékonyságot. Ezen felül arra is összpontosítunk, hogy sikeresen integráljuk az akvizícióinkat, hogy a lehető legjobb megtérülést biztosítsuk a befektetéseinkre. A hét elején tett bejelentés, miszerint a felső vezetésből Greg Scheu vezeti globális szinten az akvizícióink integrálását célzó munkát, mutatja azt, hogy elkötelezettek vagyunk és realizálni kívánjuk az akvizíciók értékét.

„Ami a jövőt illeti, a hosszú távú növekedés alapjai sértetlenek, de számos, a jövőre vonatkozó mutató vegyes képet mutat, és továbbra is szembesülünk a rövid távú piaci bizonytalanságokkal,” mondta Spiesshofer. ”De még a hullámzó környezetben is meg tudjuk ragadni a nyereséges növekedés lehetőségeit, köszönhetően az erős piaci pozícióinknak, a vezető technológiáinknak és a széles üzleti portfoliónknak. Ezért továbbra is az élvonalban maradunk, működésünket a céltudatosság jellemzi, és következetesen végrehajtjuk a teendőinket a költségcsökkentés, az üzletági együttműködés és a tőkehatékonyság területén.”


A menedzsment beszámolójában szereplő megrendelések és árbevételek a helyi valutaárfolyamok függvényében értelmezendők. Az USD változásai az eredményeket bemutató táblázatban szerepelnek.

Az "EBITDA (Üzemi eredmény)" és az "Adózás előtti működési eredmény" összevetését lásd az Évközi konszolidált (nem-auditált) beszámoló Kiegészítő mellékletének 14. pontjában.

Kisebb megrendelések: 15 millió USD-nél kisebb megrendelések

A 2012. 9. hónapi adatok tartalmazzák a a Thomas & Betts eredményeit a 2012. május közepe – szeptember időszakban


A teljes, angol nyelvű jelentés itt található.


KeresésKAPCSOLAT