ABB utser Chun-Yuan Gu till chef över AMEA och Frank Duggan till chef över Europa

2017-04-11 - ABB Kinas vd Chun-Yuan Gu utses till chef över region Asien, Mellanöstern och Afrika (AMEA); Frank Duggan efterträder Bernhard Jucker som chef över region Europa; båda blir medlemmar av koncernledningen
ABB tillkännagav idag att Chun-Yuan Gu, vd för ABB Kina, blir chef över region AMEA. Han tar över från Frank Duggan, som har utsetts till chef över region Europa efter Bernhard Jucker, som enligt tidigare meddelande går i pension. Som ledamöter i ABB:s koncernledning kommer både Chun-Yuan Gu och Frank Duggan att rapportera till ABB:s koncernchef Ulrich Spiesshofer. Båda tillsättningarna träder i kraft den 1 juli 2017.

”Kina står för en tredjedel av den globala tillväxten och är en mycket viktig marknad för ABB. Jag är mycket glad att kunna välkomna Chun-Yuan, expert på både Kina och industriell automatisering, till vår koncernledning. Han har dokumenterad erfarenhet av att leverera en överlägsen tillväxt och har en djup kunskap om Asien och tillväxtmarknaderna”, säger Spiesshofer. ”Han kommer att spela en viktig roll när det gäller att implementera vår strategi Next Level och ytterligare påskynda vår tillväxt, exempelvis genom vårt digitala erbjudande ABB AbilityTM. Chun-Yuan kommer att ha en central roll vid integreringen av vårt tillkännagivna förvärv av B&R, en innovationsledare inom maskin- och fabriksautomatisering inom industrisegmenten på tillväxtmarknaderna.”

”Samtidigt vill jag passa på att varmt tacka Frank för hans utomordentliga ledarskap i AMEA-regionen och hans bidrag till koncernledningen de gångna åren. Med sin omfattande kunskap om ABB:s globala kunder, marknader och portfölj samt dokumenterade erfarenhet av att förbättra tillväxten är Frank den idealiska nästa ledaren för Europa. Han kommer att fortsätta att spela en viktig roll i den pågående omvandlingen av ABB mot ett mer kund- och marknadsorienterat företag”, tillägger Spiesshofer.

Chun-Yuan Gu och Frank Duggan har arbetat hela sina karriärer på ABB. Gu startade på ABB i Sverige 1989 och innehade ledande befattningar inom FoU, huvudsakligen inom Robotics, innan han blev chef för Robotics globala FoU-center i Shanghai 2006. I januari 2014 fick han ansvar för ABB:s verksamhet i Kina. Han talar flytande engelska, mandarin och svenska och har en ingenjörsexamen från Jiao Tong University i Shanghai och en doktorsexamen i teknik från Kungliga tekniska högskolan i Stockholm. Gu kommer utöver den nya rollen att fortsätta som vd för ABB i Kina och vara stationerad i Beijing.

Duggan efterträder Bernhard Jucker, som kommer att gå i pension den 30 juni 2017, enligt tidigare meddelande. Duggan började på ABB i Sverige 1984 och har innehaft ledande befattningar i många av ABB:s verksamhetsområden i Europa, Asien och gulfstaterna. 2011 blev han medlem avi koncernledningen som chef för Global Markets och regionchef för Indien, Mellanöstern och Afrika, innan han utsågs till chef över region AMEA i januari 2015. Utöver ansvarsområdet som chef över region Europa kommer Frank att ta rollen som vd för ABB Irland. ABB:s nuvarande vd för ABB Irland, Tom O’Reilly, går i pension i slutet av juni 2017, efter hela 32 framgångsrika år hos ABB.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) är pionjär med banbrytande teknik inom elektrifieringsprodukter, robotar och drivsystem, industriell automation och kraftnät. Vi betjänar kunder inom energi, industri samt transport och infrastruktur i hela världen. Med över 125 år av innovation skapar ABB idag framtiden inom industriell digitalisering samt driver energiomställningen och den fjärde industriella revolutionen. ABB verkar i över 100 länder och har ungefär 132 000 medarbetare. www.abb.com

För mer information kontakta:

Media Relations
Tel: +41 43 317 65 68
media.relations@ch.abb.com
Investor Relations
Tel: +41 43 317 71 11
investor.relations@ch.abb.com
ABB Ltd
Affolternstrasse 44
CH-8050 Zurich, Schweiz


Sök