АББ обявена за световен лидер в областта на SCADA системите за енергийния сектор

Нов доклад на ARC обяви “Направление ‘Автоматизация на мрежи’ на АББ в челните редици на автоматизацията и дигитализацията на електрически мрежи
АББ е обявена за световен пазарен лидер в областта на системите SCADA (supervisory control and data acquisition) за сектора на пренос и разпределение на електроенергия от ARC Advisory Group, водеща технологично-изследователска и консултантска фирма за промишлеността, инфраструктурата и градовете, в нейния наскоро оповестен доклад, озаглавен “Пазарен анализ на SCADA системи за електроенергийния сектор, 2016-2021.“

SCADA е компютърно-базирана система за събиране и анализиране на получени в реално време данни за наблюдение и управление на оборудване, което борави с критично важни и времево-чувствителни материали или събития. Данните се събират, обработват и представят, често с цел да изпратят предупреждения чрез звукови аларми, когато условията станат потенциално рискови.

Според доклада, АББ е и доставчик номер едно на решения за центрове за управление на SCADA за пренос и разпределение в Северна Америка и Латинска Америка, както и световен лидер в широкомащабни SCADA проекти (на стойност над 1 милион щатски долара). Докладът също така позиционира АББ като водещия световен доставчик по отношение на приходи от софтуер, сервиз, поддръжка и обслужване на клиенти.

“Окуражени сме от това признание за продължаващото световно лидерство на АББ в областта на решенията за управления на мрежи и впечатляващия ни опит с водещите електроразпределителни дружества в света”, заяви Клаудио Фачин, президент на дивизия „Енергийни мрежи”. “SCADA системите стават все по-критично важни за управлението и работата на една все по-дигитализираща се мрежа, а нашите базирани на ABB AbilityTM решения са идеално пригодени да поддържат този преход, засилвайки позицията ни на предпочитан партньор за осигуряване на една по-силна, по-умна и по-зелена електрическа мрежа.”

“АББ се премести на челна позиция сред лидерите за 2016 година, след като превзе повече от шест процентни пункта от пазарния дял заради предимствата на своите интегрирани SCADA решения,” сподели Стив Кутер, анализаторът на умни мрежи в ARC и автор на доклада. “Очакваме да видим продължителен ръст в този пазар, задвижван от значителни глобални тенденции като разширяването на възобновяемите енергийни източници, микромрежите и Интернет на нещата в индустрията (IIoT). По наши приблизителни оценки SCADA пазарът на компонентите за електрическата мрежа, свързани с технологии и разработване, е надхвърлил два и половина милиарда долара през 2016 г. и се очаква да нараства чак до 2021 г.”

ABB Ability™ Network Manager SCADA е платформа в реално време за сигурно и ефективно управление на всички дистанционно управлявани операции в системите за генериране, пренос и разпределение на енергия. Тези решения за управление позволяват на електроразпределителните дружества да подобрят надеждността и устойчивостта на системите, да повишат безопасността и сигурността, както и да максимизират оперативната ефективност. Ключовите предимства за клиентите включват производителност, мащабируемост, кибер сигурност и оптимизирана обща цена на собствеността.

АББ предлага своето MicroSCADA Pro решение, базирано на ABB AbilityTM , за приложение на ниво станции и решение за разпределено генериране за интегриране и управление на ВЕИ като фотоволтаичната и вятърна енергия, осигурявайки възможност за опростена работа на електроцентралите, дистанционно наблюдение, анализи и прогнозиране.

АББ (ABBN: SIX Swiss Ex) е иновативен технологичен лидер в областта на продуктите за електроснабдяване и електрообзавеждане, роботика и задвижвания, индустриална автоматизация и енергийни мрежи, които обслужват битови, промишлени, транспортни и инфраструктурни клиенти по целия свят. Продължавайки своята над 125-годишна история в иновациите, АББ днес пише бъдещето на промишлената дигитализация и е двигател на Енергийната и Четвъртата индустриална революции. АББ развива дейност в над 100 държави и разполага с около 136 000 служители. www.abb.com

SearchCONTACT US