Ο νέος παρτενέρ διάσημου Σουηδού χορογράφου είναι ένα από τα μεγαλύτερα βιομηχανικά ρομπότ στον κόσμο

2018-09-10
Ο φημισμένος Σουηδός χορογράφος Fredrik "Benke" Rydman και το IRB 6620, ένα βιομηχανικό ρομπότ της ΑΒΒ βάρους 900 κιλών, αποτέλεσαν χορευτικό "ζευγάρι" στην πρεμιέρα ενός πρωτοποριακού νέου έργου, το βράδυ της Παρασκευής 7 Σεπτεμβρίου στη Στοκχόλμη. Το γεγονός αυτό αντανακλά έντονα τον συνεχώς μεταβαλλόμενο ρόλο της τεχνολογίας, του αυτοματισμού και της τεχνητής νοημοσύνης στην κοινωνία, καθώς και την προηγμένη αλληλεπιδράση και τη συνεργατικότητα που είναι τώρα εφικτή μεταξύ ανθρώπων και ρομπότ. Η πρεμιέρα, την οποία χειροκρότησε όρθιο το κοινό, επαινέθηκε από τους κριτικούς.Photo: Håkan Larsson

Το ρομπότ IRB 6620 της ΑΒΒ, με το οποίο χόρεψε ο Benke, χρησιμοποιείται περισσότερο σε εγκαταστάσεις βαριάς βιομηχανίας, όπως π.χ. σε αυτοκινητοβιομηχανίες, όπου σε στενή συνεργασία με τους εργάτες πραγματοποιεί συγκολλήσεις μετάλλων και περίπλοκες εργασίες συναρμολόγησης. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα, ισχυρότερα και βαρύτερα βιομηχανικά ρομπότ της ABB.

Σχολιάζοντας τον παρτενέρ του σε αυτή την παράσταση, ο Μπενκ δήλωσε: "Είναι πολύ ακριβής στις κινήσεις του και έχει πάντα τέλειο συγχρονισμό."

Ο Erik Hellström, ένας από τους μηχανικούς που εργάστηκαν για την παράσταση, δήλωσε: «Η απρόσκοπτη σύνδεση με τη μουσική ήταν δύσκολη, αλλά σε συνεργασία με τον Benke, κάναμε απίστευτα βήματα προόδου. Αξιοσημείωτο είναι δε ότι τώρα το IRB 6620 φαίνεται να "αισθάνεται" αληθινά τόσο τη μουσική όσο και τον χορευτή».

Οι παραστάσεις του νέου έργου του Benke συνεχίζονται στο Kulturhuset Stadsteatern στη Στοκχόλμη, ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα κέντρα πολιτισμού στη Βόρεια Ευρώπη, μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

Παρακολουθήστε το βίντεο


Η ABB αποτελεί πρωτοπόρο τεχνολογικό ηγέτη στους τομείς συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας, ηλεκτρολογικού εξοπλισμού διανομής και εγκαταστάσεων, βιομηχανικού αυτοματισμού, και ρομποτικής & συστημάτων κίνησης, υποστηρίζοντας παγκοσμίως πελάτες σε επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, βιομηχανίες και στους κλάδους μεταφορών και υποδομών. Συνεχίζοντας μια ιστορία με περισσότερα από 130 χρόνια καινοτομίας, η ΑΒΒ σήμερα διαμορφώνει το μέλλον της βιομηχανικής ψηφιακής τεχνολογίας με υπηρεσίες που προσδίδουν αξία στους πελάτες της, μεταφέροντας την ηλεκτρική ενέργεια από τα εργοστάσια παραγωγής στην τελική κατανάλωση, διεκπεραιώνοντας παράλληλα όλη τη διαδικασία αυτοματοποίησης των βιομηχανιών από την πρώτη ύλη έως το τελικό προϊόν. Ως στρατηγικός συνεργάτης στο πρωτάθλημα μηχανοκίνητου αθλητισμού με χρήση μόνο ηλεκτρικών αυτοκινήτων ABB Formula E, η ΑΒΒ διευρύνει τα όρια της ηλεκτροκίνησης προκειμένου να συμβάλλει σε ένα βιώσιμο μέλλον. Η ABB δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες, με περίπου 147.000 εργαζόμενους.
www.abb.gr
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΑΡΧΕΙΑ ΥΨΗΛΗς ΑΝΑΛΥΣΗς