ABB toimittaa Bulgariaan maanlaajuisen pikalatausverkon

2017-12-21 - Bulgarian suurin sähköautotoimittaja toimittaa yhteistyössä ABB:n kanssa suurimman yksittäisen laajennuksen maan latausinfrastruktuuriin.ABB:n pikalatausasemia on jo nyt Bulgarian pääteiden varsilla, ja suunnitteilla on verkoston laajentaminen kattamaan kaikki pää- ja valtatiet vuoden 2018 ensimmäisen neljänneksen aikana.

Läheisessä yhteistyössä eMobility Internationalin kanssa, joka on myös ABB:n asiakas ja kumppani Terra 53-laitteiston integroimisessa, ABB on toimittanut Terra 53-pikalatausasemia kansainvälisille reiteille Sofiasta Kreikan rajalle. Asemia löytyy myös merkittävimmiltä paikkakunnilta, kuten Sofiasta, Varnasta, Velikosta, Turnovosta, Blagoevgradista, Sandanskista, Rakovskista, Stara Zagorasta, Liubumetzistä ja Bourgasista.

eMobility International kehittää ja hallinnoi pikalatausasemien infrastruktuuria tuotemerkillä Eldrive. Se auttaa käyttäjiä ymmärtämään sähköistä liikennettä ja antaa tukea helppoon navigointiin lähimmälle latausasemalle tai sähköautojen vuokrauspisteeseen.

“Valitsimme ABB:n rakentamaan pikalatausverkoston Bulgariaan, koska yhtiö on erittäin luotettava ja tarjoaa etätukea, joka on äärimmäisen tärkeää liiketoiminnallemme”, sanoo eMobility Internationalin pääjohtaja Stefan Spassov.

Suosituin asema, Terra 53 CJG, sopii yhteen kaikkien Bulgarian markkinoilla olevien sähköautojen kanssa. Se käyttää CHAdeMO-, CCS- ja Type 2 AC -standardeja ja tarjoaa 15–60 minuutin latausaikoja akkukapasiteetista riippuen.

“ABB toimittaa innovatiivisia ja tehokkaita teknologioita sähköautojen latausinfrastruktuuriin ja sen asema kestävän liikenteen kehittämisessä on merkittävä. Useat eri puolilla maailmaa toteutetut projektit osoittavat, että ABB on globaali toimija pikalatausteknologioissa ja ottamassa johdon maanlaajuisen latausverkoston rakentamisessa Burgariaan”, sanoo ABB:n globaalin EV Charging Infrastructure -liiketoiminnan johtaja Frank Muehlon.

Terra 53 multi-standard DC-pikalatausasema voidaan valita yhden, kahden tai kolmen latauspistokkeen varustuksella, latausteholtaan 50 kW:na, joka toimii vaikeissakin sääolosuhteissa lämpötilan vaihdellessa -35 oC–+55 oC. Yhtenä osana edistyksellistä ABB AbilityTM -tuotevalikoimaa, johon kuuluvat myös DC-pikalatausasemien etähallintaratkaisut, ABB:n latauslaitteilla on merkittäviä etuja, kuten etävalvonta- ja etävianetsintäominaisuudet. Yhdistämällä latausasemat, huoltoratkaisut ja ihmiset ABB on viimeisten kahden vuoden aikana pystynyt määrittämään viat etänä yli 90 prosentissa tapauksista ja hoitamaan korjaustoimenpiteet yli 60 prosentissa tapauksista ilman käyntiä asemalla. Tämä merkitsee huomattavia säästöjä seisokkiajoissa, matkustamisessa, kuljetuksissa, työtunneissa ja resursseissa. Terra 53 on ihanteellinen käytössä valtateiden levähdyspaikoilla, tankkausasemilla, autoliikkeissä ja ruuhkaisilla kaupunkialueilla, kuten yleisillä pysäköintialueilla.

eMobility International toimii kaikkialla Kaakkois-Euroopassa tuotenimillä Eldive ja Spark. Se rakentaa, ylläpitää ja operoi latausasemainfrastruktuuria alueella. Se tarjoaa myös joustavia sähköautojen vuokrauspalveluita ja sähköautojen yhteiskäyttöpalvelua nimellä Spark. Yhtiö on suurin yksittäinen sähköautojen omistaja Bulgariassa. Sillä on yli 110 sähköautoa ja sen tavoitteena on rakentaa arviolta 500 sähköautojen latauspistettä Bulgariaan ja Kaakkois-Eurooppaan keskittyen pikalatausinfrastruktuuriin.