Miljøpris til elektriske ferger med ABB-utstyr

2017-06-14 - Den anerkjente miljøprisen Baltic Sea Clean Maritime Award 2017 er tildelt HH Ferries Group for Øresundsfergene Tycho Brahe og Aurora.ABB har levert det elektriske utstyret til verdens største helelektriske ferger, som også blir de første som benytter ABBs innovative, automatiske ladestasjoner ved havnene i Helsingborg i Sverige og Helsingør i Danmark. Tycho Brahe er planlagt satt i drift den 20. juni.

De to fergene vil operere utelukkende på batteridrift mellom de to havnene, en distanse på rundt fire kilometer, på sambandet som frakter over 7,3 millioner passasjerer og 1,8 millioner kjøretøy årlig. Den nye batteriløsningen vil bidra til å redusere de totale utslippene for rederiets flåte på fem ferger med over 50 prosent sammenlignet med dagens dieseldrevne fartøyer.

ABB har levert de første automatiske ladestasjonene i begge havnene, som benytter en industriell robot for å gjøre tilkoblingstiden kortest mulig og dermed maksimere ladeperioden.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) er en pionér med ledende teknologi innen elektrifiseringsprodukter, roboter og drivsystemer, industriell automatisering og kraftnett, som betjener kunder innen energiforsyning, industri samt transport og infrastruktur over hele verden. I fortsettelsen av mer enn 125 års innovasjonshistorie, skriver ABB nå nye kapitler innen industriell digitalisering og er en drivkraft bak energiomstillingen og den fjerde industrielle revolusjonen. ABB er til stede i mer enn 100 land og har ca. 132 000 ansatte. www.abb.no

For mer informasjon kontakt:

Media Relations
Tel: +41 43 317 65 68
media.relations@ch.abb.com
ABB Ltd.
Affolternstrasse 44
8050 Zürich
Switzerland