ABB utvidgar digitalt ledarskap inom tillverknings- och processindustrier

2017-11-28 - På industrimässan SPS IPC Drives i Nürnberg i Tyskland visar ABB tillsammans med B&R upp branschens mest kompletta erbjudande för automatisering av maskiner, fabriker och processer
ABB banar väg för kunderna till framtidens fabrik genom att presentera ett växande sortiment av integrerade digitala hård- och programvarulösningar på industrimässan SPS IPC Drives i Nürnberg. För första gången visar ABB tillsammans med nyförvärvade B&R upp branschens mest kompletta erbjudande för automatisering av maskiner, fabriker och processer.

Den första mässdagen på SPS IPC Drives presenterar B&R i sin monter ett nytt system som revolutionerar transporten av produkter genom hela produktionsprocessen i maskiner och fabriker. Detta mest flexibla system kommer att bana vägen för skräddarsydd massproduktion i ett flertal branscher.

I en demonstration av Internet of Things (IoT) för industrin visar B&R hur en digital tvilling i molnmiljö kan hanteras i realtid. Detta innebär att tillverkningsföretag kan korta ned tiden till marknaden avsevärt och underlätta bättre anpassning av olika produktionsprocesser.

Andra höjdpunkter från B&R är det första fullt integrerade visionssystemet som kan optimera hanteringen av maskiner samt nya mappfunktioner för att parametersätta automatiseringsprogrammet istället för att behöva programmera det. B&R:s mapp-teknik är tillsammans med B&R:s Automation Studio centrala element som hjälper kunderna att spara avsevärt i sina utvecklingssatsningar.ABB visar också upp sina virtuella driftsättningslösningar ”Drive Composer Pro”, ”Automation Builder” och ”RobotStudio”. De ingår i ABB Ability™, företagets samlade digitala erbjudande över branschgränserna – från enhet till moln – med enheter, system, lösningar, tjänster och en plattform som gör det möjligt för kunder att veta mer, göra mer, göra bättre – tillsammans. ABB Ability lanserades tidigare i år och erbjuder redan över 180 lösningar inom olika branscher.

ABB:s virtuella driftsättningslösningar sparar tid, minskar riskerna och ökar konstruktionsproduktiviteten vid utveckling och drift av industriella automatiseringssystem. Lösningarna ger fördelar i varje steg av automatiseringslivscykeln. Integratörer kan testa designkoncept, spara tid på konstruktion och driftsättning samt minimera riskerna i projekten. I den virtuella miljön kan maskinoperatörerna förbättra utbildningen och testa olika konfigurationer offline.

Lösningarna minskar konstruktionstiden med upp till 20 %, kapitalkostnaderna med upp till 25 % och utbildningskostnaderna med upp till 50 %. I ett projekt på 600 000 EUR kan besparingarna bli så stora som 120 000 EUR.

ABB:s virtuella driftsättningslösningar består av olika element, inklusive virtuella drivenhetsanpassningar som ”Drive Composer Pro” och ”Automation Builder” för att konfigurera automatisering av maskinen eller processen samt ”RobotStudio” för att utnyttja befintliga 3D-ritningar och utöka dem med kinematiska och fysiska modeller. Miljön innefattar ett virtual reality-gränssnitt som möjliggör effektiv operatörsutbildning och är till hjälp i säljprocessen.

För kunder inom processindustrier, som i allt högre grad står inför utmaningar att ytterligare förbättra prestanda av över 40 år gammal utrustning, erbjuder ABB lösningar som ABB Ability Manufacturing Operations Management och ABB Ability Collaborative Operations. ABB Ability Manufacturing Operations Management samlar in och analyserar data som beslutsunderlag till hjälp att optimera produktionsprocesserna. Med ABB Ability Collaborative Operations stöder ABB:s experter operatörerna dygnet runt för att till exempel minska energiförbrukningen och miljöpåverkan samtidigt som man optimerar produktiviteten. Detta stycke är ok

ABB visar tillsammans med B&R upp hela portföljen och betonar sitt helhetsperspektiv och understryker det gemensamma industriledarskapet. Med produkter från trådlösa sensorer till det nya transport systemet, från skalbara modulära processtyrenheter till de allra mest komplexa processtyrsystemen, integrerat med de digitala lösningarna i ABB Ability, är ABB den givna totalleverantören för kunder inom tillverknings- och processindustrier.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) är en pionjär med banbrytande teknik inom elektrifieringsprodukter, robotar och motorer, drivsystem, industriell automation och kraftnät. Vi betjänar kunder inom energi, industri samt transport och infrastruktur över hela världen. Med över 125 år av innovation skapar ABB idag framtiden inom industriell digitalisering samt driver energiomställning och den fjärde industriella revolutionen. ABB verkar i över 100 länder och har ungefär 136 000 medarbetare. (www.abb.com)


För mer information kontakta:
Media Relations
Tel. +41 43 317 71 11
media.relations@ch.abb.com

ABB Ltd
Affolternstrasse 44
8050 Zürich
Schweiz


Sök