Η ABB φορτίζει το μεγαλύτερο δίκτυο ηλεκτρικών λεωφορείων στην Ευρώπη

Το μέλλον των δημόσιων μετακινήσεων στην Ευρώπη είναι ηλεκτρικό και πράσινο!
Η ABB φορτίζει ένα δίκτυο περισσότερων από 120 ηλεκτρικά λεωφορεία στην Ευρώπη χρησιμοποιώντας το ανοιχτό σύστημα OppCharge. Στην ABB εργαζόμαστε συστηματικά για τη διάδοση της ηλεκτροκίνησης στις μετακινήσεις, προσφέροντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στην ταχεία φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων. Με τους νέους σταθμούς φόρτισης λεωφορείων της ABB με το σύστημα OppCharge (Opportunity Charging), το όραμα ενός δικτύου δημοσίων συγκοινωνιών με μηδενικές εκπομπές ρύπων μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Οι ταχυφορτιστές της ABB μπορούν να φορτίζουν πλήρως ηλεκτρικά υβριδικά λεωφορεία σε μόλις τρία έως έξι λεπτά κατά τη διάρκεια του χρόνου παραμονής τους σε συγκεκριμένες στάσεις της διαδρομής ή στους τερματικούς σταθμούς.

13 Φεβρουαρίου 2017 - Η ABB έλαβε παραγγελία για να φορτίσει το μεγαλύτερο ενιαίο δίκτυο 101 ηλεκτρικών λεωφορείων στην Ευρώπη. Η παραγγελία περιλαμβάνει τη δημιουργία υποδομών για την τροφοδοσία 101 ηλεκτροκίνητων υβριδικών λεωφορείων της Volvo στο σύστημα δημόσιων συγκοινωνιών της πόλης Wallonia στο Βέλγιο, που λειτουργεί από το TEC Group. Το δίκτυο υποδομών που θα κατασκευαστεί αποτελείται από δώδεκα σταθμούς ταχείας φόρτισης 150 kW, υποσταθμούς, μετασχηματιστές ισχύος και σύμβαση παροχής υπηρεσιών. Η συνδεσιμότητα των ταχυφορτιστών της ABB παρέχει απομακρυσμένη διάγνωση και διαχείριση καθώς και ασύρματη αναβάθμιση λογισμικού, διασφαλίζοντας την άμεση απόκριση και την υψηλή διαθεσιμότητα. Με περισσότερους από 5.000 συνδεδεμένους ταχυφορτιστές, η ABB συμβάλει σημαντικά στη διάδοση της ηλεκτροκίνησης στον κόσμο.

Τα Volvo 7900 Electric Hybrid που θα χρησιμοποιηθούν, λειτουργούν αθόρυβα και χωρίς εκπομπές καυσαερίων με ηλεκτρική ενέργεια για περίπου το 70% της διαδρομής του. Η επαναφόρτιση της μπαταρίας διαρκεί 3 με 6 λεπτά μέσω του “Opportunity Charging”. Η κατανάλωση ενέργειας είναι περίπου 60% χαμηλότερη από ό,τι για ένα αντίστοιχο λεωφορείο που κινείται με πετρέλαιο. Τα ηλεκτρικά υβριδικά λεωφορεία της Volvo έχουν ήδη τεθεί σε λειτουργία σε πόλεις όπως το Γκέτεμποργκ, τη Στοκχόλμη, το Αμβούργο, το Λουξεμβούργο, τη Ναμύρ και την Κουριτίμπα.
Ο Πρόεδρος της Volvo Buses Håkan Agnevall δήλωσε, "Η συγκεκριμένη παραγγελία αποτελεί ορόσημο στην ηλεκτροκίνηση και επιβεβαιώνει την ανταγωνιστικότητα της προσφοράς μας σε αυτή. Μπορούμε να δούμε ότι όλο και περισσότερες από τις πόλεις επιλέγουν τη χρήση ηλεκτροκίνητων αστικών λεωφορείων για να αντιμετωπίσουν την κακή ποιότητα του αέρα και τον θόρυβο. Το κοινό σύστημα για γρήγορη φόρτιση λεωφορείων και φορτηγών, OppCharge, κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος. Η χρήση ενός τέτοιους συστήματος από πολλούς προμηθευτές θα διευκολύνει τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση».

"Χρησιμοποιώντας το OppCharge παρέχουμε ένα σύστημα που είναι ανοιχτό σε όλους τους κατασκευαστές ηλεκτροκίνητων λεωφορείων καθώς και σε άλλους κατασκευαστές φορτιστών. Πιστεύουμε ότι το ανοιχτό σύστημα και τα ανοιχτά πρότυπα είναι καίριας σημασίας για τους φορείς εκμετάλλευσης και τις πόλεις που ενδιαφέρονται για την ευρεία υιοθέτηση των δημόσιων συγκοινωνιών, χωρίς εκπομπές άνθρακα» δήλωσε ο Urs Waelchli, Product Group Manager Electric Vehicle Infrastructure business της ABB.

25 Απριλίου 2017 - Η ABB φορτίζει τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία της Αγγλίας. Η ABB υπέγραψε σύμβαση για την προμήθεια υποδομών ηλεκτρικής φόρτισης λεωφορείων για τον στόλο των ηλεκτρικών λεωφορείων της Volvo, που θα διαχειρίζεται η Transdev Blazefield από το 2018. Η ABB θα προμηθεύσει τρεις σταθμούς ηλεκτρικής φόρτισης HVC 300P και ένα υποσταθμό ηλεκτρικής ενέργειας για εγκατάσταση στον σταθμό λεωφορείων που εξυπηρετεί την ιστορική ιαματική πόλη Χαρογκέιτ, στη Βόρεια Αγγλία. Η ταχεία φόρτιση με το ανοιχτό σύστημα OppCharge για «Opportunity charging» θα διαρκεί μόνο τρία έως έξι λεπτά, μειώνοντας σημαντικά τους χρόνους αναμονής.

Ο Alex Hornby, Διευθύνων Σύμβουλος της Transdev Blazefield, δήλωσε: «Οι ταχυφορτιστές της ABB θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο μακροπρόθεσμο όραμα της Transdev να αποτελέσει το Χαρογκέιτ μία πόλη με λεωφορεία χαμηλών εκπομπών σε ρύπους. Το όραμά μας στοχεύει στη μείωση της συμφόρησης, τη βελτίωση της ελευθερίας κινήσεων και τη δημιουργία ενός καλύτερου περιβάλλοντος στο Χαρογκέιτ, αλλά και πέραν αυτού».

3 Μαΐου 2017 - Η ABB θα φορτίζει τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία της Scania στη Σουηδία. Υπεγράφη η σύμβαση με την Nettbuss, θυγατρική εταιρεία της Norwegian State Railways, NSB, για την παροχή δύο ταχυφορτιστών HVC 300P που θα φορτίζουν έξι ηλεκτρικά λεωφορεία της Scania την πόλη Östersund της Σουηδίας μέσω του ανοιχτού συστήματος OppCharge για «Opportunity charging».

"Η εισαγωγή ηλεκτρικών λεωφορείων στο Östersund είναι πραγματικά συναρπαστική", λέει η διευθύντρια του έργου Anne Sörensson από την πόλη Östersund. «Θα συμβάλουν στο στόχο μας για επίτευξη πράσινων αστικών μεταφορών, χωρίς τη χρήση ορυκτών καυσίμων, μέχρι το 2030».

Σχετικά με τους Ταχυφορτιστές της ABB
  • Εύκολη ενσωμάτωση σε υπάρχουσες γραμμές λεωφορείων (ο ανεστραμμένος παντογράφος επιτρέπει σύνδεση χαμηλού κόστους και χαμηλού βάρους στην οροφή του λεωφορείου).
  • Αρθρωτός σχεδιασμός που προσφέρει ισχύ φόρτισης 150 kW, 300 kW, 450 kW ή 600 kW.
  • Η ποικιλία δυνατοτήτων συνδεσιμότητας της ABB επιτρέπει μέγιστη δυνατή διαθεσιμότητα, υψηλό χρόνο λειτουργίας και γρήγορη ανταπόκριση στις απαιτήσεις της εφαρμογής (service κλπ.).
  • Με βάση τo σύστημα OppCharge και το διεθνές πρότυπο για γρήγορη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων IEC 61851-23, παρέχονται τα σωστά συστήματα ασφαλείας, ο ηλεκτρικός σχεδιασμός είναι σύμφωνος με τους κανονισμούς και η αρχιτεκτονική καθώς και η αρχή λειτουργίας του συστήματος υποστηρίζονται από την ευρύτερη αυτοκινητοβιομηχανία.

Σχετικά με το Σύστημα OppCharge

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα: www.oppcharge.org

Σχετικά με την ABB

Η ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) αποτελεί πρωτοπόρο τεχνολογικό ηγέτη στους τομείς ηλεκτρολογικού εξοπλισμού διανομής και εγκαταστάσεων, ρομποτικής και συστημάτων κίνησης, βιομηχανικού αυτοματισμού και συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας, υποστηρίζοντας παγκοσμίως πελάτες σε επιχειρήσεις κοινής ωφελείας, βιομηχανίες και στους κλάδους μεταφορών και υποδομών. Συνεχίζοντας μια ιστορία 125 χρόνων καινοτομίας, η ΑΒΒ σήμερα διαμορφώνει το μέλλον της βιομηχανικής ψηφιακής τεχνολογίας και καθοδηγεί την Ενεργειακή και την Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση. Η ABB δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες, με περίπου 132.000 εργαζόμενους.
www.abb.com

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΕ .PDF

ΕΙΚΟΝΕς ΣΕ ΥΨΗΛΗ ΑΝΑΛΥΣΗ