Καινοτόμες τεχνολογίες της ΑΒΒ συνδυάζουν τα δίκτυα χαμηλής τάσης με το Internet of Things, Services and People

Εξοικονόμηση ενέργειας έως και 30% για τον κλάδο της βιομηχανίας με τη χρήση της νέας πλατφόρμας τεχνολογίας cloud.
Η ΑΒΒ συνδέει τις εγκαταστάσεις ηλεκτρικής ενέργειας με το διαδίκτυο των πραγμάτων, των υπηρεσιών και των ανθρώπων και αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο η βιομηχανία παρακολουθεί, διαχειρίζεται και βελτιστοποιεί το ενεργειακό κόστος και τα ενεργειακά φορτία. Η πλατφόρμα Ekip SmartVision αυξάνει την αξιοπιστία των εγκαταστάσεων και ενισχύει την ενεργειακή απόδοση έως και 30%.

Η Ekip SmartVision συνδυάζει τις δυνατότητες συνδεσιμότητας των διακοπτών ισχύος Emax 2 της ABB, με μια πλατφόρμα τεχνολογίας cloud εξασφαλίζοντας διαχείριση της ενέργειας, διάγνωση και ανάλυση των σφαλμάτων όπως και χειρισμό από απόσταση στις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις. Η κατανάλωση και το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και η ηλεκτρική συμπεριφορά των εγκαταστάσεων παρακολουθούνται και αναλύονται διαρκώς, καθιστώντας ευκολότερη και ταχύτερη την εφαρμογή στρατηγικών ενεργειακής διαχείρισης.

Η εφαρμογή μίας βελτιστοποιημένης στρατηγικής ενεργειακής διαχείρισης μπορεί να μειώσει τις τιμές αιχμής στην ενεργειακή κατανάλωση και να οδηγήσει μέχρι έως και 20% εξοικονόμηση στο λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος. Μια επιπλέον εξοικονόμηση έως 10% είναι εφικτή μέσω ενεργειών για τη βελτίωση της απόδοσης που βασίζονται στον έλεγχο της ενεργειακής ζήτησης και του ενεργειακού κόστους.

Η πλατφόρμα Ekip SmartVision συνδέεται με τον αυτόματο διακόπτη ισχύος Emax 2, αξιοποιώντας την ευφυΐα και τις δυνατότητες συνδεσιμότητάς του. Ο διακόπης συνδέεται με συσκευές της εγκατάστασης, όπως οι αυτόματοι διακόπτες, οι μικροαυτόματοι, το σύστημα επιτήρησης ηλεκτρικού τόξου και τα πολυόργανα μετρήσεων που λειτουργούν ως αισθητήρες ικανοί να μετρούν και να μοιράζονται δεδομένα. Η Ekip SmartVision συγκεντρώνει όλα τα δεδομένα μέσω της πλατφόρμας cloud, παρέχοντας πληροφορίες που επιτρέπουν την ανάλυση και τη λήψη αποφάσεων από τους μηχανικούς διαχείρισης της εγκατάστασης.

«Η ΑΒΒ είναι η πρώτη που προσφέρει σύνδεση βασισμένη στο cloud με τους αυτόματους διακόπτες ισχύος προκειμένου να μπορούν να υποστηρίζουν την επιτήρηση και την ενεργειακή διαχείριση των εγκαταστάσεων. Πρόκειται για ένα βήμα μπροστά στην καινοτομική στρατηγική της ΑΒΒ για την ενσωμάτωση του Internet of Things, Services and People στις συσκευές, τις τεχνολογίες και τις διαδικασίες των εταιριών. Αξιοποιούμε την βαθιά κατανόηση και γνώση της ενέργειας, την οποία διαθέτουμε, προκειμένου να στηρίξουμε τους πελάτες μας για να βελτιώσουν την απόδοση των ηλεκτρικών συστημάτων τους», δήλωσε ο Tarak Mehta, ΑΒΒ Electrification Products division president.

Η πλατφόρμα Ekip SmartVision παρέχει άμεση παρακολούθηση των ηλεκτρικών μεγεθών, ακόμα και στις πιο πολύπλοκες ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις. Με αυτόματα συστήματα ειδοποίησης, άμεση πρόσβαση στα τεχνικά εγχειρίδια των συσκευών και δυνατότητα απομακρυσμένης και έγκυρης διάγνωσης, η συντήρηση γίνεται πιο απλή από ποτέ. Χάρη στην αρχιτεκτονική που βασίζεται στο cloud, η Ekip SmartVision λειτουργεί απομακρυσμένα μέσω smartphone, tablet ή PC.

Ιδανική για βιομηχανίες μικρού και μεσαίου μεγέθους καθώς και εμπορικά και μεγάλες κτιριακές εγκαταστάσεις η Ekip SmartVision θα είναι διαθέσιμη στην αγορά μέσα στο 2016.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΑΡΧΕΙΑ