25 vuotta yhteistyötä

ABB pitää huolta Pori Energia Sähköverkkojen sähköasemista

Uutinen on julkaistu ABB Oy:n power-asiakaslehden numerossa 3/2017.


Porin Energia Sähköverkot Oy:n Sanna Syysmäki (vas.) ja Pekka Ohrankämmen (oik.) kävivät ABB:n Reima Salon (kesk.) vieraina tutustumassa ABB:n toimintaan Vaasassa.

Toimintaympäristöt ovat muuttuneet ja yritysten nimet vaihtuneet, mutta neljännesvuosisata sitten solmittu yhteistyö on yhä voimissaan.

Vuonna 1992 Porin energialaitos valitsi ABB:n pitämään huolta viiden sähköasemansa kojeista ja laitteista. Silloin energia-alaa myllertävistä muutoksista ei ollut vielä aavistusta; Suomi vasta haki Euroopan yhteisön jäseneksi.

”Sopimuksen sisältö on pysynyt melko samanlaisena, vaikka toimintaympäristömme on muuttunut aika tavalla neljännesvuosisadassa”, Pori Energia Sähköverkot Oy:n toimitusjohtaja Pekka Ohrankämmen sanoo.

Yksi on pysynyt samana alusta asti: Reima Salo ABB:ltä oli mukana solmimassa kunnossapitosopimusta ja sama mies on edelleen porilaisten yhteyshenkilö ja luottomies.

Ohrankämmenen ja Salon mielestä pitkän kumppanuuden takana on huolellinen suunnittelu. Kumppanit päättävät yhdessä, mitä ja milloin huolletaan.

Sähköasemien määrä on kolminkertaistunut
Porilaiset valitsivat ABB:n kunnossapitokumppanikseen, koska sähköasemilla oli paljon ABB:n tuotteita. Kokonaisuus haluttiin uskoa asiantunteviin käsiin. Vuosien mittaan asemien määrä on kasvanut viiteentoista.

Kunnossapitosopimus on Pori Energia Sähköverkoille tärkeä, koska se lisää sähköverkon käyttövarmuutta. Yhteistyö tuo toimintaan myös kustannustehokkuutta.

”Olemme voineet vähentää omaa ohjaus- ja valvontatyötämme kunnossapitosopimuksen ansiosta”, Ohrankämmen kertoo.