Бордът на директорите на АББ издига кандидатурата на Дейвид Констабъл за нов член

Бордът на директорите на АББ издига кандидатурата на Дейвид Констабъл за нов член
Лондон/Цюрих, 9 септември 2014 – Бордът на директорите на АББ единодушно предложи Дейвид Констабъл за нов член. Акционерите ще гласуват по неговата номинация на следващото годишно общо събрания на компанията на 15 април 2015 г.

Констабъл е президент и главен изпълнителен директор на Sasol Limited, водеща международна компания за интегрирана енергия и химикали в Южна Африка, както и бивш главен президент и управител на корпорация „Флуор”, където е работил над 29 години на ръководни постове. Член е на Международния бизнес съвет на Световния икономически форум (WEF), както и на Бизнес съвета на САЩ. Той е на 52 години и е от Канада.

След назначаването си като президент и главен изпълнителен директор на Sasol, Констабъл е осъществил успешно всеобхватна програма за промени в цялата компания, която е преобразувала стратегиите, приоритетите, културата, модела на работа, структурите, системите и процесите в организацията. Важен момент е и това, че той е оформил инициативите за растеж на компанията в Южна Африка и Северна Америка, реализирайки ясно дефинирани стратегии за договаряне, както и изпълнение на проекти от световна класа.

“Номинацията на Дейвид Констабъл за член на борда отразява ангажимента на АББ към подсилване на експертните ни знания и умения относно решенията в областта на инженеринга, доставката и строителството (EPC), както и в сектора на преработвателните индустрии,” сподели Хубертус фон Грюнберг, председател на Борда на директорите. „Неговият богат опит и квалификации в област, в която АББ наскоро се сблъска с предизвикателства в дивизия „Системи за енергетиката”, ще обогати още повече нашия борд. Силната му връзка с Африка като атрактивен регион за АББ го прави желан нов член на нашия борд.”

Констабъл притежава обширен международен опит. Той е живял и работил в САЩ, Холандия, Канада, Чили, Аржентина и Южна Африка. Женен е и има две деца.

АББ (www.abb.com) е лидер в производството на технологии за енергетично и автоматизирано оборудване, които дават възможност на битови и промишлени клиенти да подобрят ефективността си, намалявайки вредното влияние върху околната среда. Групата от компании АББ функционира в около 100 държави и разполага с над 145 000 служители.

Дейвид Констабъл

Search