ABB:n ultrakapea hybridikäynnistin automaation prosesseihin

2017-08-31 - HF-hybridikäynnistin on puolijohde-elektroniikan ja mekaanisen releen innovatiivinen yhdistelmä sisältäen moottorin ylikuormitussuojauksen.

ABB on lanseerannut uuden hybridikäynnistimen, joka on jopa 90 % kapeampi perinteisiin moottorikäynnistimiin verrattuna. Ultrakapeat HF-käynnistimet ovat leveydeltään vain 22,5 mm, jonka ansiosta ohjauskeskusten asennustilaa vapautuu muuhun käyttöön tai käynnistin mahtuu olemassa olevan keskuksen rajalliseen asennustilaan.

HF on innovatiivinen hybridikäynnistin, jossa hyödynnetään puolijohde-elektroniikan ja mekaanisen releen korkea suorituskyky. Poikkeuksellisen pitkään elinikään sisältyy 30 miljoonaa kytkentäkertaa, jonka lisäksi moderni teknologia vähentää tehohäviöitä jopa 34 %, joten ohjauskeskus pysyy viileänä.

Integroidulla toiminnoilla varustetut ABB:n käynnistimet ovat nopeita asentaa ja selkeitä johdottaa. Suora- ja suunnanvaihtokäynnistin sekä moottorin ylikuormituksen suojaus- ja hätäpysäytystoiminnot tulevat täysin integroituna, vähentäen n. 75 % johdotukseen kuluvasta ajasta.

HF:n esijohdotettu suunnanvaihtokäynnistin tarkoittaa sitä, että suunnanvaihtokiskotukselle ei ole lainkaan tarvetta. Asennusaikaa on minimoitu käynnistimeen valmiiksi integroidulla moottorin ylikuormitussuojalla. HF:n korkeat integraatiotasot ja vähäinen johdotuksen tarve varmistavat laadukkaan asennuksen rajoittamalla virheiden mahdollisuutta.

Ylikuormituslaukaisun jälkeinen resetointi on nopeampaa ja yksinkertaisempaa, koska se voidaan tehdä sekä automaattisesti että manuaalisesti tai jopa etänä.

HF-valikoima on erinomainen lisäys ABB:n jo ennestään erittäin monipuolisten käynnistämisratkaisujen joukkoon. HF-tuotteet ovat DIN-kiskoasenteisia ja ohjattavissa 24VDC PLC-ulostulolla. Tuotesarjaan kuuluvat Atex II (2) G- ja D-hyväksytyt vaihtoehdot ja ne täyttävät myös SIL3- ja PLe-vaatimukset.

Tuote-uutuus soveltuu laajasti teollisuustuotteiden ohjaus-sovelluksiin, kuten mm. liukuhihnojen, pakkaus-, paperi- ja painokoneiden, pumppujen, puhaltimien ja venttiileiden ohjaukseen.

Tutustu tarkemmin:

HakuYHTEYDENOTTO