ABB:s hållbarhetschef utsedd till ny medlem i Naturvårdsverkets insynsråd

2017-04-11 - Lena Westerholm, hållbarhetschef på ABB Sverige, har utsetts av regeringen till ny medlem i Naturvårdsverkets insynsråd.
Naturvårdsverkets insynråd är utsett av regeringen och består av representanter för olika politiska partier, näringslivet, myndigheter och ideella miljöorganisationer. Insynsrådet ska ge råd till generaldirektören. Rådet ska också bidra till medborgarnas inflytande i verksamheten.

Lena Westerholm är en av tio medlemmar i insynsrådet.

”Det är mycket glädjande att regeringen utsett Lena Westerholm, hållbarhetschef för ABB Sverige, som medlem i Naturvårdsverkets insynsråd. Lena har en otrolig bred erfarenhet av miljö- och arbetsmiljöfrågor och kommer med sin kompetens att bidra på ett mycket bra sätt till insynsrådets arbete. Miljö- och klimatfrågan är oerhört viktig för framtiden och ABB:s teknik bidrar till att skapa en hållbar värld för alla”, säger Johan Söderström, vd för ABB Sverige.

Lena Westerholm, 44, blev hållbarhetschef på ABB Sverige för sju år sedan, och har arbetat med hållbarhetsfrågor på ABB sedan år 2000.

Om Naturvårdsverket

Naturvårdsverket är en statlig myndighet för miljöfrågor som arbetar på uppdrag av den svenska regeringen med miljöfrågor inom Sverige, inom EU och internationellt. Myndigheten tar fram och förmedlar kunskaper på miljöområdet, utarbetar förslag till mål, åtgärdsstrategier och styrmedel i miljöpolitiken samt genomför miljöpolitiska beslut. Naturvårdsverket ska även följa upp och utvärdera miljösituationen och miljöarbetet som underlag för en fortsatt utveckling av miljöpolitiken.

Om ABB
ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) är en pionjär med banbrytande teknik inom elektrifieringsprodukter, robotar, motorer och drivsystem, industriell automation och kraftnät. Vi betjänar kunder inom energi, industri samt transport och infrastruktur i hela världen. Med över 125 år av innovation skapar ABB idag framtiden inom industriell digitalisering samt driver energiomställningen och den fjärde industriella revolutionen. ABB har verksamhet i över 100 länder och har cirka 132 000 medarbetare www.abb.com

För mer information kontakta:
ABB Sverige
Christine Gunnarsson, presschef
Tel. 021- 32 32 32
press@se.abb.com

SökVILL DU VETA MER?