ABB:s styrelse föreslår David Constable till ny styrelseledamot

2014-09-09 - David Constable, koncernchef för Sasol, har erfarenhet av EPC-branschen och processindustrin
ABB:s styrelse har enhälligt föreslagit David Constable till ny styrelseledamot. Aktieägarna kommer att rösta om hans nominering vid företagets nästa årsstämma den 30 april 2015.

Constable är President och CEO för Sasol Limited, ett ledande internationellt integrerat energi- och kemiföretag med säte i Sydafrika, och före detta Group President of Operations för Fluor Corporation, där han arbetade i mer än 29 år i ledande befattningar. Han är också medlem av WEF International Business Council och The Business Council i USA. Han är 52 år och kanadensisk medborgare.

Sedan Constables utnämning till President och CEO för Sasol har han drivit ett allomfattande förändringsprogram i hela koncernen som har inneburit omställning av organisationens strategier, prioriteringar, kultur, operativa modell, strukturer, system och processer. Han har också format koncernens tillväxtsatsningar i södra Afrika och Nordamerika, inklusive väldefinierade entreprenadstrategier och projektgenomföranden i världsklass.

”David Constables nominering till styrelsen speglar ABB:s åtagande att stärka vår expertis inom EPC-lösningar och processindustrin”, sa Hubertus von Grünberg, styrelseordförande för ABB. ”Hans starka bakgrund och erfarenhet från ett område där ABB har haft utmaningar på senare tid, i divisionen Power Systems, kommer att berika styrelsen. Hans starka band till Afrika, en attraktiv region för ABB, gör honom till en välkommen ny ledamot av vår styrelse.”

Constable har omfattande internationell erfarenhet. Han har levt och arbetat i USA, Nederländerna, Kanada, Chile, Argentina och Sydafrika. Han är gift och har två barn.

ABB (www.abb.com) är ledande inom kraft- och automationsteknik. Våra lösningar förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan för energiföretag och industrier samt inom transporter och infrastruktur. ABB-koncernens bolag verkar i omkring 100 länder och har ungefär 145 000 medarbetare.

För mer information kontakta:
ABB Group Media Relations:
Thomas Schmidt; Antonio Ligi
Switzerland: Tel. +41 43 317 7111
media.relations@ch.abb.com
http://twitter.com/ABBcomms

Håll dig uppdaterad!

Följ oss på TwitterFölj oss på FacebookSe våra bilder på InstagramPrenumerera på vår kanal på YouTube


David Constable