АББ обявена за Производител на годината на Наградите за управление на задвижвания

2017-06-08 - Непрекъснатата отдаденост на АББ към техническите иновации и съвършенството в производството получават признание с престижната награда
На снимката: Крис Инглънд от АББ (в средата) приема наградата за Производител на годината от домакина на събитието и комик Доминик Холанд (вляво) и Райън Фулър, търговски директор на спонсора DFA Media

АББ спечели отличието за „Производител на годината” от Наградите на сектора за управление на задвижвания (MCI). Това е признание за отделеността на компанията към разработването на честотни регулатори за електрически двигатели и услуги, които спестяват енергия, подобряват производителността и намаляват времето извън експлоатация за всякакви приложения, задвижвани от двигатели във всички сектори.

„Тази награда е признание за това, че нашите предложения са без еквивалент в целия сектор на управление на движението. АББ е един от малкото производители както на честотни регулатори, така и електрически двигатели, което ни дават възможност да осигуряваме идеално комбинирани пакети двигатели и задвижвания. Също така ние инвестираме сериозно в разработването на следващо поколение технологии в управление на задвижванията, предлагаме всеобхватно обслужване на жизнения цикъл с цел поддържане надеждността на нашите продукти, и разполагаме с познания за приложенията в най-различни промишлености – от хранително-вкусовата до автомобилната“, каза Крис Ингланд от АББ. „Вярвам, че точно заради това сме признати за пазарни лидери в предоставянето на двигатели и задвижвания. Наградата за Производител на годината е доказателство за нашия успех в обслужването на нуждите на всички тези разнообразни промишлени сектори”, добави г-н Ингланд.

Наградата е второто поредно отличие в последните месеци за АББ, която през месец Март тази година спечели приз за „Производител на годината” от Наградите на помпената промишленост.

АББ е лидер и в областта на синхронните двигатели (SynRM), които управлявани от честотни регулатори могат да намалят загубите до 40%, в съчетание с по-тиха работа.

Друга иновация е „умният“ сензор ABB Ability за електрически двигатели ниско напрежение, който предлага за първи път, евтин начин за наблюдение на състоянието на повечето двигатели ниско напрежение. Умният сензор превръща двигателите ниско напрежение в интелигентни свързани машини. Превантивната поддръжка, базирана на данни от сензора, може да намали времето извън експлоатация с до 70%, да удължи жизнения цикъл на двигателите с до 30% и да съкрати потреблението на електроенергия с до 30%. Умният сензор е подходящ както за двигатели на АББ, така и за други марки.

Умният сензор е част от ABB Ability портфолиото, което обхваща над 180 дигитални решения, използващи индустриалния интернет за създаване на дигитално свързани устройства, системи и услуги, които повишават производителността, съкращават разходите за поддръжка и намаляват потреблението на електроенергия с до една трета.

Зад тези иновации стоят водещите производствени съоръжения на АББ. Заводът на компанията в Хелзинки например, с площ от 25 000 кв.м., е дом на инициативите в научноизследователската и развойната дейност по отношение на честотните регулатори. На обекта има над 20 различни лаборатории, подпомагащи производството, изследователската и развойната дейност, както и потребителските приложения. Заводът произвежда около 200 000 различни варианта на честотни преобразуватели и инвертори годишно.

Като допълнителна услуга към своите задвижвания и електрически двигатели, АББ предоставя и собствена мрежа от инженерни мобилни групи, както и най-усъвършенстваната сервизна мрежа в Обединеното кралство.

АББ (ABBN: SIX Swiss Ex) е иновативен технологичен лидер в областта на продуктите за електроснабдяване и електрообзавеждане, роботика и задвижвания, индустриална автоматизация и енергийни мрежи, които обслужват битови, промишлени, транспортни и инфраструктурни клиенти по целия свят. Продължавайки своята над 125-годишна история в иновациите, АББ днес пише бъдещето на промишлената дигитализация и е двигател на Енергийната и Четвъртата индустриална революции. АББ развива дейност в над 100 държави и разполага с около 132 000 служители. www.abb.com

SearchCONTACT US

DOWNLOADS