Η ABB αποκαλύπτει το νεότερο μέλος της οικογένειας YuMi

2017-11-29 - Βασισμένο στην επιτυχία του YuMi®, του πρώτου πραγματικά συνεργατικού βιομηχανικού ρομπότ διπλού βραχίονα στον κόσμο, η ABB αποκαλύπτει το νέο συνεργατικό ρομπότ μονού βραχίονα, το οποίο συνδυάζει κορυφαίες βιομηχανικές δυνατότητες με πολύ μικρότερο μέγεθος.
Η ΑΒΒ ανοίγει την αυλαία στη Διεθνή Έκθεση Ρομποτικής (iREX) 2017 στο Τόκυο, στο νεότερο συνεργατικό ρομπότ της, τώρα με μονό βραχίονα. Όπως υποδηλώνει το όνομά τους, τα συνεργατικά ρομπότ έχουν σχεδιαστεί να δουλεύουν στο εργοστάσιο παράλληλα με τους ανθρώπους, έτσι ώστε να αυξηθεί η παραγωγικότητα και να υποστηριχτεί η μετάβαση στη μαζική παραγωγή. Το ρομπότ θα λανσαριστεί επισήμως το 2018.

Όπως και το YuMi, ένα ρομπότ συναρμολόγησης μικρών τεμαχίων που παρουσιάστηκε το 2015, το νέο ρομπότ έχει ωφέλιμο φορτίο 500 γραμ. και, χάρις στο συμπαγές σχήμα του, ενσωματώνεται εύκολα στις υπάρχουσες γραμμές παραγωγής, αυξάνοντας την παραγωγικότητα. Το νέο ρομπότ επίσης είναι εύκολο στον προγραμματισμό, μειώνοντας την ανάγκη ειδικής εκπαίδευσης για τους χρήστες.

“Η επιτυχία του YuMi ξεπέρασε τις προσδοκίες; αρχικά σχεδιάστηκε για τη συναρμολόγηση μικρών τεμαχίων, αλλά αποδείχθηκε ότι είναι εξαιρετικά ευέλικτο – μπορεί να λύσει τον Κύβο του Ρούμπικ, να φτιάξει σούσι, να τυλίξει δώρα και να διευθύνει μία ορχήστρα. Βασισμένο επάνω στην τεράστια επιτυχία του YuMi, προσδοκούμε το νέο μας ρομπότ μονού βραχίονα να γίνει ισάξια αποδεκτό, δεδομένου ότι αναπτύχθηκε βάσει απαιτήσεων των πελατών μας, είπε ο Sami Atiya, President of Robotics & Motion Division.

Click here to see the video


“Εξακολουθούμε να χτίζουμε το χαρτοφυλάκιο τομέα της ρομποτικής μας.” είπε ο Per Vegard Nerseth, Managing Director of Robotics Business Unit. “Το νεότερο ρομπότ είναι μια καινοτομία με μεγάλες προσδοκίες στο ‘εργοστάσιο του μέλλοντος,’ επιτρέποντας στους πελάτες μας να αναπτυχθούν και να εντρυφήσουν στην εμπειρία της μαζικής παραγωγής. Ο συνδυασμός αυτού του ρομπότ με τις ψηφιακές μας λύσεις ABB Ability™, θα επιτρέψει στους πελάτες μας, να οδηγήσουν τα εργοστάσιά τους στο επόμενο επίπεδο λειτουργικότητας και αξιοπιστίας.”

Η ΑΒΒ είναι εκθέτης στην iREX 2017 από 29 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου, στο East Hall, Περίπτερο IR3-56.

Η ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) αποτελεί πρωτοπόρο τεχνολογικό ηγέτη στους τομείς ηλεκτρολογικού εξοπλισμού διανομής και εγκαταστάσεων, ρομποτικής και συστημάτων κίνησης, βιομηχανικού αυτοματισμού και συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας, υποστηρίζοντας παγκοσμίως πελάτες σε επιχειρήσεις κοινής ωφελείας, βιομηχανίες και στους κλάδους μεταφορών και υποδομών. Συνεχίζοντας μια ιστορία 125 χρόνων καινοτομίας, η ΑΒΒ σήμερα διαμορφώνει το μέλλον της βιομηχανικής ψηφιακής τεχνολογίας και καθοδηγεί την Ενεργειακή και την Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση. Η ABB δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες, με περίπου 136.000 εργαζόμενους. www.abb.com

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ