Az ABB megalkotta az első olyan digitális, kisfeszültségű kapcsolóberendezést, amely intelligens funkciókkal rendelkezik

2017-07-03 - Az ABB Ability™ kisfeszültségű (LV) rendszerekhez kialakított állapotmegfigyelő funkciójának köszönhetően az ABB MNS Digital megoldásával a működési költségek akár 30 százalékkal is csökkenthetők

Az ABB legújabb megoldásával, az MNS Digitallal ismételten elkötelezte magát az intelligens, kisfeszültségű kapcsolóberendezések következő generációjának kifejlesztése mellett a kínai Hangzhou International Expo Centerben június 27–29. között megtartott ABB Customer World rendezvényen.

A vállalat egy évtizede végzi úttörő munkáját a kapcsolóberendezések digitalizációjának terén az MNS iS-sel. Erre a tapasztalatra alapozva az ABB a legkorszerűbb intelligens elektronikai fejlesztéseket és felhőtechnológiát használta fel az első olyan digitális, kisfeszültségű kapcsolóberendezés-megoldásának megalkotásához, amely beépített intelligens funkciókkal rendelkezik.

Az MNS Digital egy méretezhető, fiókos kisfeszültségű kapcsolóberendezés és motorvezérlő rendszer, mely távoli vezérlési, felügyeleti és karbantartási lehetőségeket nyújt.

Az MNS Digital képes csatlakozni az ABB Ability felhőalapú platformjához, a helyi felügyeleti vezérlő és adatrögzítő rendszerhez (SCADA) vagy elektromos vezérlő és megfigyelő rendszerhez (ECMS), a kiterjesztett 800xA automatizáló rendszerhez és más típusú folyamatautomatizálási rendszerekhez (DCS-ek). Az MNS Digital a végsőkig kiaknázza az ABB Ability nyújtotta lehetőségeket: az összegyűjtött adatokat bármely kapcsolódott eszközre vagy gépre képes elküldeni, így az ügyfelek mélyebb betekintést nyerhetnek telephelyeik működésébe.

Ralf Heinemeyer, az ABB energetikai megoldásokkal foglalkozó üzleti egységének ügyvezető igazgatója így nyilatkozott: „Ha egy kapcsolóberendezés adatfeldolgozó funkciókkal bővül, azt ahhoz tudnám hasonlítani, mintha az elektromos rendszer dobogó szíve gondolkodni és beszélni is megtanulna. A big data kihasználásával a problémákat már megjelenésük előtt képes megjósolni, és olyan lehetőségekre hívja fel a figyelmet, amelyek korábban senkinek nem tűntek fel. Az MNS Digital teljes, valós idejű megoldást biztosít: integrált adatkapcsolattal és optimalizált jelentéskészítési funkcióval támogatja a felhasználókat abban, hogy megalapozott döntéseket hozhassanak platformjuk karbantartásával, működtetésével és teljesítményével kapcsolatban – a jelenben és a jövőben egyaránt.”

Az ABB Abilityvel felszerelt MNS Digital a felhasználók számára további funkciókat is biztosít, például az energiagazdálkodás terén: jelentést készít az energiafogyasztásról a költségek csökkentésre érdekében. Ezenkívül állapotmegfigyelést is végez, amely lerövidíti a leállási időket, segít elkerülni a váratlan kimaradásokat, illetve optimalizált karbantartási ciklusok végrehajtásával csökkenti a működési költségeket.

„Az MNS Digital kapcsolóberendezéssel bármelyik vállalat kirobbanthatja saját ipari forradalmát” – folytatta Heinemeyer. „A negyedik ipari forradalomba (Industry 4.0) és a tervszerű megelőző karbantartásba (Maintenance 4.0) történő átmenet egy valóban rugalmas, méretezhető és fiókos kapcsolóberendezés-platformot követel meg, a dolgok internetével (IoT) és csúcsfejlettségű intelligenciával. Az ABB-nél elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy kifejlesszük ezeket a következő generációs megoldásokat, amelyek ügyfeleink számára lehetővé teszik, hogy a kellő információhoz kellő időben jussanak hozzá – ez pedig nemcsak a gyors és pontos döntéshozatalt támogatja, hanem a működési költségek akár 30 százalékos csökkenését is eredményezheti.

KeresésKAPCSOLAT