ABB esittelee YuMi-perheen uusimman jäsenen

2017-11-29 - Maailman ensimmäisen aidosti yhteistyöhön kykenevän kaksikätisen YuMi®-robotin menestyksen siivittämänä ABB on kehittänyt yhteistyöhön kykenevän yksikätisen robotin, jossa yhdistyvät robotiikan parhaat ominaisuudet ja entistä pienempi tilan tarve.
ABB esittelee uusimman yksikätisen yhteistyökykyisen robottinsa Tokiossa järjestettävässä International Robot Exhibition (iREX) 2017 -tapahtumassa. Yhteistyöhön suunnitellut robotit toimivat nimensä mukaisesti tuotantotehtävissä ihmisten rinnalla, parantavat työn tuottavuutta ja tukevat siirtymistä massaräätälöintiin. Robotti tuodaan virallisesti markkinoille vuoden 2018 aikana.

Kuten vuonna 2015 esitelty pienten komponenttien kokoonpanorobotti YuMi, myös uusi robotti pystyy käsittelemään 500 gramman kuormia. Pienen kokonsa ansiosta se on helppo asentaa jo toiminnassa oleville kokoonpanolinjoille parantamaan tuottavuutta. Uuden robotin ominaisuuksiin kuuluu ohjelmointi käsin johdattamalla, eikä siihen tarvita erityiskoulutusta.

”YuMi on menestynyt odotettuakin paremmin. Se suunniteltiin alun perin pienten komponenttien kokoonpanoon, mutta se selviää hyvin monipuolisista tehtävistä: se on valmistanut sushia, ratkaissut Rubikin kuution, paketoinut lahjoja ja johtanut orkesteria. YuMi-robotin menestyksen perusteella uskomme, että yksikätinen robotti otetaan vastaan yhtä hyvin – onhan se kehitetty asiakkaiden pyynnöstä”, sanoo ABB:n Robotics and Motion -divisioonan johtaja Sami Atiya.

”Kehitämme yhteistyörobottien valikoimaa edelleen”, kertoo globaalin ABB Robotics -liiketoimintayksikön johtaja Per Vegard Nerseth. ”Uusin robotti on odotettu lisä tulevaisuuden tehtaan konseptiin. Sen avulla asiakkaamme voivat kasvaa ja menestyä massaräätälöinnin aikakautena. Kun robotti yhdistetään digitaalisiin ABB Ability™ -ratkaisuihin, asiakkaidemme tuotannon tehokkuus ja luotettavuus nousevat seuraavalle tasolle.”

ABB on mukana iREX 2017 -tapahtumassa 29.11.–2.12 osastolla IR3-56.

HakuYHTEYDENOTTO