Ekspert i frekvensomformere

2017-12-19 - Med stor ekspertise inden for frekvensomformere servicerer Alderslyst Elektro i Silkeborg ABB’s kunder i lokalområdet.

Den elektromekaniske servicevirksomhed Alderslyst Elektro i Silkeborg har igennem 30 år samarbejdet med ABB omkring at sælge og servicere motorer, plc’er og frekvensomformere. Her i lokalområdet er de ABB’s samarbejdspartner på servicedelen, hvor Alderslyst Elektro sørger for, at ABB’s kunder har nem adgang til kompetent service døgnet rundt.

- Ud over service udvikler vi maskinløsninger og leverer løse motorer og frekvensomformere i forhandlersalg til elinstallatører eller virksomheder, forklarer indehaver Finn Rasmussen.
Virksomhedens forskellige kompetenceområder består af elektromekanisk værksted, salg og idriftsættelse af frekvensomformere og motorer samt udvikling af automationsløsninger. De arbejder også inden for en del nicheområder som for eksempel servo.

Derudover har Alderslyst Elektro også udført større projekter i samarbejde med ABB.
- Vi lavede et projekt sammen med ABB, hvor vi skiftede 12 styk 750 kilowatts DC-drev på Studstrupsværket. ABB spurgte, om vi ville byde på opgaven sammen med dem, og vi stod for al udskiftning af drev og tavler, for idriftsættelsen og for at køre kurser, fortæller Finn Rasmussen.
Finn Rasmussen har overtaget virksomheden fra sin far Frederik Rasmussen, der stiftede den i 1977. Faren er i dag 74 år og arbejder stadig på næsten fuld tid i virksomheden, der i alt har 12 ansatte.

Specialløsninger
Ekspertisen er stor og oparbejdet igennem mange år – derfor kommer kunderne også på anbefaling af andre.
-Vi jagter ikke kunder, men vores samarbejdspartnere anbefaler os. Derfor har vi også produktionsudstyr til vindmølleindustrien til at stå i både Kina, Indien, Frankrig, Spanien, Brasilien, Canada og USA, opremser Finn Rasmussen.
Ude i verden er Finn Rasmussen og folkene i Alderslyst Elektro nemlig kendt for at være gode til at lave det, Finn Rasmussen med et lille smil kalder ”specialløsninger”, hvor de opfinder maskiner til automationsløsninger helt fra bunden.

God brugervenlighed fra ABB
Alderslyst Elektro forhandler ikke bare motorer, plc’er og frekvensomformere fra ABB, men også fra en række andre producenter. Finn Rasmussen forklarer, at ABB’s motorer ofte bliver tilvalgt af de kunder, der går op i energiforbrug, ligesom han fremhæver, at frekvensomformerne fra ABB blandt andet bliver valgt på grund af den høje brugervenlighed.

SøgKONTAKT OS