Én app til alle installationer

2017-02-09 - I en nybygget villa i Stenløse styres varme, belysning, ventilation og ovenlysvinduer nemt og bekvemt med en app via ABB’s intelligente styringssystem til private hjem.

I ABB-free@home®, der sidste år blev introduceret på det danske marked, samles erfaringer fra mere komplekse intelligente bygningsstyringer og gøres tilgængelige for privatsegmentet. Både prismæssigt og betjeningsmæssigt. Alle installatører kan installere den intelligente bygningsstyring uden at skulle certificeres – og alle privatforbrugere, der er i stand til at betjene en smartphone, vil kunne benytte systemet.

I Stenløse er det nybyggede typehus blevet udført med ABB-free@home® for at øge komforten for familien. Både lysstyring og varmestyring er samlet i ABB-free@ home®, og kan her betjenes og overvåges direkte fra appen. På væggene betjenes systemets daglige funktioner nemt med trykkontakter samt fra en 7” touchskærm, der er placeret i spisestuen.

Touchskærmen kan forbindes til dørtelefonsystemet ABB-Welcome, så den viser, hvem der ringer på. ABB-Welcome har ligeledes en app, så det er muligt at overvåge dørtelefonen online.

Varmestyringen er bygget op med vandbåren gulvvarme, hvor en rumtermostat i hvert enkelt rum af dagslyset udenfor og regulerer, om udendørsbelysningen skal tændes. Ved blæst sørger systemet for, at markiserne er rullet ind, ligesom ovenlysvinduet lukkes ved regnvejr. Alle informationer fra varmestyring og vejrstation aflæses og overvåges direkte på touchskærmen eller i appen.

Lys tændes i scenarier
Med ABB-free@home® tændes belysningen ikke længere med én lampe ad gangen. Den er derimod programmeret i scenarier, hvor beboerne på trykkontakterne tænder for forskellige forprogrammerede belysningsstemninger. I villaen i Stenløse kan lyset for eksempel tændes i velkommen hjem-stemning eller i en dæmpet udgave, der viser vej til toilettet om natten. Derudover er der trykkontakter med sluk-alt-funktion både ved fordøren og ved sengegavlen i forældresoveværelset.

ABB-free@home® er foruden nybyggeri velegnet til gennemgribende renoveringer. Selve installationen kræver kun, at installatøren trækker et buskabel sammen med de øvrige kabler. Anskaffelsessummen for en komplet installation med de gængse funktioner svarer cirka til 1 pct. af byggesummen for et nyt villabyggeri.

SøgKONTAKT OS