ABB parantaa sähköajoneuvojen infrastruktuuria Islannissa 15 uudella pikalatausasemalla

2017-11-09 - ABB on voittanut julkisen sektorin tarjouskilpailussa 15 pikalatausaseman toimituksen Reykjavik Energy -yhtiölle. Pikalatausasemat laajentavat maan sähköajoneuvojen latausinfrastruktuuria. Ne otetaan käyttöön vuoden 2017 loppuun mennessä.ON Power, joka on osa Reykjavik Energy -yhtiötä, on allekirjoittanut ABB:n kanssa sopimuksen 15 Terra-latausaseman toimittamisesta ja asentamisesta Islannin tärkeimmän valtatien varrelle. Latausasemat ovat useita eri standardeja tukevia mallin 53 CJG -tasavirtalatausasemia. Tilaus on saatu ABB:n kanavapartnerin Johan Rönningin välityksellä.

Islannin teillä kulkee tällä hetkellä yli 1 400 sähköajoneuvoa. Tämä on osaksi tulosta valtion rahoittamasta kannusteohjelmasta, jossa tuetaan sähköajoneuvojen ostamista. Pikalatausasemien hankinta on osa valtion toimia, joiden tarkoituksena on edistää ja laajentaa sähköajoneuvostrategiaa lisäämällä joustavien ja luotettavien latausasemien määrää koko maan halki kulkevan valtatien varrella.

Terra-latausasemalla sähköajoneuvon lataus onnistuu 15–30 minuutissa. Latausasemassa on helppolukuinen kosketusnäyttö ja graafinen käyttöliittymä, minkä lisäksi se on hiljainen käyttää. Kaikki latausjärjestelmät voidaan myös liittää kattaviin käyttäjätunnistus-, maksu- ja tietoliikennejärjestelmiin.

”Islanti on edistyksellinen maa, joka soveltaa uusia energiastandardeja ja hyödyntää maan kestäviä energiaresursseja infrastruktuurinsa tukemiseksi”, sanoo liiketoimintajohtaja Frank Muehlon ABB:ltä.

”Tämäntyyppisen pikalatausaseman edut liittyvät moniprotokollarakenteeseen, joka tukee pilviperustaista teknologiaa. ON Power saa käyttöönsä reaaliaikaiset tiedot, joiden perusteella se voi etävalvoa ja hallita proaktiivisesti latausasemien toimintaa ja teknistä kuntoa. Näin saadaan täydellisen joustava yleiskuva koko latausverkosta. Järjestelmä on täysin toimintakuntoinen aina 35 pakkasasteeseen asti”, Muehlon sanoo.

”Olemme tehneet vuosien ajan erinomaista yhteistyötä ABB:n kanssa, minkä tuloksena voitimme tämän projektin. Olemme iloisia voidessamme osallistua Islannin liikenteen muuttamiseen entistä enemmän kestävää kehitystä tukevaksi”, Johan Rönningin myyntijohtaja Oskar Gustavsson sanoo.

”Olemme päättäneet investoida pikalatausteknologiaan osana rooliamme Islannin muuttamisessa ympäristöystävällisempään suuntaan. Islannin sähköntuotanto perustuu pääasiassa kestäviin energialähteisiin. Liikennesektorin ottaminen mukaan on sen vuoksi luontevaa”, ON Power -yhtiön liiketoiminnan kehitysjohtaja Jon Sigurdsson sanoo.

”ON Power on maan johtava sähköyhtiö. Meille oli tärkeää löytää toimittaja, joka pystyisi auttamaan meitä myös tulevien tarpeiden täyttämiseen tarkoitetun latausverkoston luomisessa. Terra 53 CJG -latausasemamallit mahdollistavat tämän. Lisäksi avoimet alan standardit takaavat täydellisen joustavuuden etävalvontaan.”

ABB on toimittanut sähköajoneuvojen pikalatausratkaisuja vuodesta 2010 alkaen. Kaikkiaan yhtiö on myynyt yli 5 000 pikalatausasemaa eri puolille maailmaa.

HakuYHTEYDENOTTO