Thomson Reuters utnämner ABB till Top 100 Global Innovator

Erkännande av ABB:s starka engagemang inom innovation, kommersialisering och skydd av immateriella tillgångar
2013-10-08 - ABB, det ledande kraft- och automationsföretaget, har utsetts av Thomson Reuters till en av världens topp 100 innovatörer.

Thomson Reuters utmärkelse hyllar företag runt om i världen för deras enastående engagemang när det gäller att driva innovation, skydda sina idéer och kommersialisera sina uppfinningar.

”Den här utmärkelsen är ett starkt erkännande av ABB:s fokus på utveckling av innovativa lösningar inom automation, energieffektivitet och kraftnät”, säger ABB:s koncernchef Ulrich Spiesshofer.

Under det senaste året har ABB presenterat flera innovativa milstolpar inklusive en kombinerad lågspänningsbrytare och energikontroll, en snabbladdare för elbussar och utvecklingen av en hybridbrytare för högspänd likström.

Thomson Reuters utmärkelse kom efter att ABB utnämndes till ett av Europas tio främsta innovatörsföretag tidigare i år av European Patent Office.

Under 2012 investerade ABB mer än 1,2 miljarder dollar i forskning och utveckling. Företaget sysselsätter runt 8 000 medarbetare inom forskning och utveckling i mer än 20 länder.

ABB (www.abb.com) är ledande inom kraft- och automationsteknik. Våra lösningar förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan för energiföretag och industrier. ABB-koncernens bolag verkar i omkring 100 länder och har runt 145 000 medarbetare.

För mer information, kontakta:
ABB Group Media Relations:
Thomas Schmidt; Antonio Ligi
Switzerland: Tel. +41 43 317 6568
media.relations@ch.abb.com
http://twitter.com/ABBcomms

Håll dig uppdaterad!

Följ oss på FacebookSe våra bilder på InstagramPrenumerera på vår kanal på YouTube


Sök