ABB investerar 300 miljoner dollar för produktionsutbyggnad i Kina

2014-04-03 - Investering i linje med ABB:s fokusområden lönsam tillväxt genom marknadspenetration, innovation och expansion
ABB, det ledande kraft- och automationsföretaget, meddelar tillsammans med det lokala styret i staden Xiamen, som ligger i kustprovinsen Fujian i sydöstra Kina, att företaget investerar 300 miljoner dollar under de kommande fem åren för att etablera ett nytt utvecklings- och tillverkningsnav för kraft- och lågspänningsprodukter i staden.

När projektet är färdigt kommer ABB:s nuvarande verksamhet i Xiamen att flytta till den nya uppgraderade anläggningen i det nyetablerade Torch Hi-Tech Industrial Park, där tillverkningskapaciteten kan byggas ut.

”Denna investering är ett gott tecken på tilltron till Kina och Xiamen”, säger Ulrich Spiesshofer, koncernchef för ABB. ”Vi fortsätter att betjäna våra kinesiska kunder med ny teknik och nya produkter utvecklade och tillverkade i Kina som bidrar till ökad energieffektivitet och produktivitet.”

”ABB har sedan länge antagit strategin ”In China, For China and the World” och vi står beredda att stödja våra kunder i deras intelligenta uppgradering av sina kraft- och infrastruktursystem genom smart teknik och innovation”, säger Chunyuan Gu, chef för ABB i Norra Asien och Kina. ”Vår strategiska satsning bygger på Xiamens gynnsamma investeringsklimat. Denna utbyggnad ger oss en bas för att höja vår produktivitet, optimera vårt avtryck och samtidigt utöka vår lokala forskning och utveckling såväl som tillverkning av kraft- och lågspänningsprodukter. I tillägg bidrar vi till att utveckla värdekedjan hos industrin i Xiamen.”

ABB har en heltäckande verksamhet i Kina, inklusive forskning och utveckling, tillverkning, försäljning och service. ABB Kina har 19 000 medarbetare i sammanlagt 37 lokala bolag samt ett omfattande sälj- och servicenät på totalt 109 orter. Merparten av ABB:s försäljning i Kina kommer från lokalt tillverkade produkter.

Xiamen har sedan 1992 vuxit till en av ABB:s största verksamhetsnav i Kina och runtom i världen, täckande hela värdekedjan från forskning och utveckling, tillverkning, konstruktion, försäljning och service inom lågspänning och kraft. Här finns också ABB Kinas bolagsgemensamma service, supply chain management och stabsfunktioner, med en sammanlagd medarbetarstyrka på knappt 4 000 personer.

ABB (www.abb.com) är ledande inom kraft- och automationsteknik. Våra lösningar förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan för energiföretag och industrier. ABB-koncernens bolag verkar i runt 100 länder och har ungefär 150 000 medarbetare.

För mer information kontakta:
ABB Group Media Relations:
Thomas Schmidt; Antonio Ligi
Switzerland: Tel. +41 43 317 6568
media.relations@ch.abb.com
ABB Group Investor Relations:
Switzerland: Tel. +41 43 317 7111
investor.relations@ch.abb.com


Håll dig uppdaterad!

Följ oss på TwitterFölj oss på FacebookSe våra bilder på InstagramPrenumerera på vår kanal på YouTube