Hitsausroboteista pelastus ja monta bonusta

Hitsausrobotit ovat haastavasta työvoimatilanteesta kärsivän metallialan yritys Veme Oy:n pelastus. Bonuksena tulevat tuotannon nopeus, tasainen laatu ja joustavuus, jotka kaikki parantavat yrityksen kilpailukykyä.

Uutinen on julkaistu ABB Oy:n power-asiakaslehden numerossa 3/2017.

Tämä juttu löytyy Slideshare-palvelusta: www.slideshare.net/ABBSuomi

Laitilassa sijaitsevan Vemen tehdashallissa pitää kiirettä. Tavaraa ja työtä on paljon – joka viikko tehtaalta lähtee kymmeniä rekkalastillisia metalliosia tilaajille. Hallia laajennetaan parhaillaan, sillä yritys kasvaa jatkuvasti.

Veme toimii alihankkijana muun muassa auto-, kone- ja laiteteollisuudelle. Yrityksen valmistamia osia voi tulla vastaan melkein missä tahansa: ilmansuodattimissa, puimureissa tai vaikkapa sairaalan sängyissä. Yksi yrityksen asiakkaista on Valmet Automotive, jolle valmistetaan auton korin osia. Kaikkiaan Vemellä on tuotannossa noin 15 000 erilaista tuotetta.


ABB:n Pasi Kukkosen mukaan hitsausrobotit ovat viime vuosina kehittyneet yhä monipuolisemmiksi. Veme Oy:n toimitusjohtaja Lasse Aaltosen mukaan hitsausrobotit tekevät Vemellä 6–8 ihmisen työpanoksen.

Yritys työllistää 155 ihmistä, mutta se ei riitä: työntekijöiden lisäksi työtä on tekemässä pian kuusi robottiasemaa. Robotit pitävät tuotantokapasiteetin tarvittavalla tasolla. Uusimmat neljä robottia asennetaan loppuvuoden aikana. Ensimmäiset, kesällä asennetut, ovat jo näyttäneet voimansa: toimitusjohtaja Lasse Aaltosen arvion mukaan ne tekevät 6–8 ihmisen työpanoksen.

”On paljon osia, joiden valmistuksessa on monta vaihetta, ja eri vaiheita on ollut tekemässä useita ihmisiä. Esimerkiksi toisen, jo käytössä olevan robotin tekemässä työssä oli aikaisemmin kiinni neljä työntekijää, ja he tekivät 16 tunnissa käsin sen, mihin yhdeltä ihmiseltä menee nyt robotin operaattorina neljä tuntia", toimitusjohtaja Lasse Aaltonen sanoo.

Yksi robottien ehdoton etu käsityöhön verrattuna on tasalaatuisuus. Jokainen hitsauspiste on takuuvarmasti oikeassa kohdassa.

Robottien etuja ovat myös muun muassa nopeus ja ennakoitavuus. Kun robotit tekevät työn, tiedetään etukäteen, kuinka paljon osia esimerkiksi päivän aikana valmistuu. Ihmisillä on paljon eroja työskentelynopeudessa ja valmiiden osien määrä on usein päivästä kiinni. Roboteilla ei ole huonoja päiviä.

Robotit ovat myös joustavia. Ne voidaan ohjelmoida uudelleen, jos tuotteet muuttuvat tai niitä tulee lisää.

”Kun vaihdetaan jigit eli kiinnittimet ja työkalut ja tehdään uusi ohjelma, voidaan tehdä aivan toisenlaista tuotetta. Joustavuus on iso etu”, Aaltonen summaa.

Räätälöity koulutus
Vemen robottiasemista viisi on pistehitsausrobotteja ja yksi toxausrobotti. Ne tekevät tällä hetkellä pääasiallisesti osia autoteollisuuteen. Vemellä oli ennestään käytössä kaksi kaarihitsausrobottia. Aikaisemmin kaarihitsausasemia oli käytössä enemmänkin, mutta osasta on luovuttu, kun autoteollisuus on siirtynyt pistehitsaukseen. Uudet robotit on toimitettu Vemelle avaimet käteen -periaatteella, alusta loppuun asennettuna ja testikäytettynä.

ABB tarjoaa aina koulutuksen hitsausrobottien käyttöön.
”ABB:n omalla 3D-simulointiohjelmistolla simuloitiin kaikki työkierrot, työkalut ja tuotteet läpi. Näin varmistettiin ennen toimitusta, että kaikki sopii yhteen ja robotit pystyvät valmistamaan tuotteita”, tuotepäällikkö Pasi Kukkonen ABB:ltä sanoo.

ABB tarjoaa aina koulutuksen robottien käyttöön. Yhteistyötä asiakkaan kanssa tehdään paljon. ”Koulutus räätälöidään tarpeiden mukaan. Operaattorit käyvät peruskurssit koulutuskeskuksessamme Vantaalla, ja kun asemat on asennettu asiakkaalle, käydään solukohtainen koulutus. Kaikkea ei kuitenkaan tarvitse opetella itse, me tarjoamme huoltopalvelut ja ABB:ltä saa paljon tukea – projektipäällikkö ja huoltoinsinöörit ovat paljon paikalla asiakkaan luona.”

Käyttöä helppo laajentaa
Vemen liikevaihto on kasvanut vuodesta 2009 lähtien miljoonan vuosivauhtia. Nyt on tultu pisteeseen, jossa kasvun edellytyksenä on toimitilojen laajennus ja automatisointi.

”Puhutaan miljoonainvestoinnista, mutta takaisinmaksuaika on kohtuullisen hyvä. Yrityksen kasvun kannalta robottien hankkiminen on tärkeää, varsinkin kun työvoimapula täällä Varsinais-Suomessa on paha. Robotit myös pitävät meidät kilpailussa mukana niin, että saamme pidettyä autoteollisuuden alihankinnan Suomessa”, Aaltonen summaa.

Jatkossa ajatuksena on laajentaa robottien käyttöä myös muihin tuotteisiin. ”Varmasti laajennamme niiden käyttöä muuallekin kuin autoteollisuuteen. Osaaminen kasvaa kokemuksen myötä, ja robotteja on helpompi jatkossa hankkia lisääkin.”

Veme Oy, Laitila
  • Vuonna 1973 perustettu metallialan yritys, joka toimii alihankkijana mm. autoteollisuudelle sekä kone- ja laiteteollisuudelle
  • 155 työntekijää
  • Liikevaihto vuonna 2016 11,3 milj. euroa

Robottihitsausasemat kehittyvät
Hitsausrobotit ja niiden eri sovellusalueet kehittyvät jatkuvasti. Uusien tekniikoiden avulla hitsaustyö pystytään tekemään entistä laadukkaammin, nopeammin ja kustannustehokkaammin.

”Esimerkiksi laserhaku ja -seuranta mahdollistavat nopean ja erittäin tarkan reaaliaikaisen kappaleen pinnan ja muodon tunnistamisen ja seurannan muuttuvien pintojen mukaan. Usein osat eivät ole millintarkasti samoissa kohdissa tai samanlaisia, mutta laserin avulla robotti pystyy laskemaan oikean paikan, eikä näin ollen tule susikappaleita. Myös operaattoreiden työ helpottuu. Tällaisia robottisovelluksia toimitetaan enemmän kuin aiemmin. Myös erilaisia hitsausprosesseja ja liitosmenetelmiä tulee lisää robotilla tehtäväksi. Tämä avaa uusia mahdollisuuksia robottisovelluksien hyödyntämiseen teollisuudessa”, tuotepäällikkö Pasi Kukkonen sanoo.

Aikaisemmin hitsausasemat ohjelmoitiin pääsääntöisesti käsin robottisolussa, nykyisin ohjelmia tehdään simuloimalla.

”Tuottavuus on kasvanut, kun robotti hitsaa tuotannossa sillä aikaa kun robottioperaattori tai tuotesuunnittelija tekee konttorissa RobotStudiolla uutta ohjelmaa robotille. Lisäksi robottioperaattoreiden työnkuva on muuttunut monipuolisemmaksi 3D-simulointiohjelmistojen käytön myötä.”

Myös monirobottijärjestelmät ja joustavat valmistuslinjat yleistyvät.
”Esimerkiksi monirobottihitsauksessa robotti tuo osat hitsausasemalle toisen robotin hitsatessa ne yhteistyössä samanaikaisesti. Tämä mahdollistaa miehittämättömän ajon, jigittömän hitsauksen sekä kerrosrakentamisen, joka aiemmin on ollut haastavaa.”

Teksti: Sari Lommerse, kuvat: Tuomas Hinkkanen


"Jotkut tuotteet ovat niin vaikeita, että ne on parasta tehdä robotilla", toteaa toimitusjohtaja Lasse Aaltonen.

Haku