SNK-riviliittimien asentaminen on kuin lastenleikkiä – helppoa ja mukavaa!

2017-05-30 - Helppokäyttöisyyttä suunnittelemassa

Jotta voisimme olla tehokkaita, tulisi turvallisuudentajun tulla luonnostaan, kun suunnittelemme uusia tuotteita. Tämän vuoksi olemme nähneet paljon vaivaa varmistaaksemme, että riviliittimemme ovat yksinkertaiset ja ergonomiset. Määritelmän mukaan riviliittimien tulisi tehdä sähköisten komponenttien yhdistelemisestä turvallista ja helppoa. Näin säästettäisiin aikaa ja lisättäisiin tuotteliaisuutta. Mutta miten voimme mitata helpottaako hyvä muotoilu tuotteen käytettävyyttä?

Yksi tapa selvittää tämä on antamalla tuote sellaisen ihmisen käsiteltäväksi, jolla ei ole entuudestaan minkäänlaista kokemusta tuotteeseen liittyen. Alla olevasta videosta nähdään, että kuusivuotias Lina onnistuu kiinnittämään kymmenen riviliitintä yhteen ilman mitään ongelmia.

Helppous on ikään kuin tunnussana, kun arvioimme uusia tuotteitamme. Investoidessamme enemmän aikaa tuotteen muotoiluun ja ergonomisuuteen, säästämme loppupeleissä moninkertaisesti olemalla avuksi asiakkaiden päivittäisissä haasteissa.

Ostamalla SNK-sarjan tuotteen, saavat asiakkaat muutakin kuin vain riviliittimen. He saavat kallisarvoista aikaa, jota säästyy tuotteiden helppokäyttöisyydellä. Optimoitu valikoima tekee tuotteen valitsemisesta, asentamisesta, yhdistämisestä ja ylläpitämisestä vaivatonta. ABB:n kehittäjät löysivät 30 eri tapaa SNK-sarjan muotoilun optimointiin, joista muutama alla:

  • Asymmetrinen muoto, joka tekee käsittelystä helpompaa ja ehkäisee suunnanvaihtumista sekä oikosulkuja.
  • Liitäntä kiskoihin tapahtuu kevyellä napsautuksella.
  • 20 % suurempi merkintäalue virtapiirin tunnistamisen edistämiseksi, ja tasainen pinta käsin, etikettien tai johtojen kautta tehtäville merkinnöille.

Katso YouTubesta ABB's SNK terminal blocks challenge - Episode 6 -video nähdäksesi miten väärin asennettu riviliitin havaitaan heti, kiitos asymmetrisen muotoilun. Jos parempi muotoilu tekee riviliittimistä tarpeeksi turvalliset lastenleikkeihin, voidaan enemmän aikaa omistaa kytkentöjen virheettömyyden varmistamiseen, tehden johdotusyhteyksistä entistäkin intuitiivisempia.

Me ABB:llä otamme sekä kojeiston että käyttäjän turvallisuuden takaamisen tosissamme. SNK-sarjan uudet muotoiluinnovaatiot takaavat riviliittimien turvallisen käyttämisen ja miellyttävän helpon kytkemisen.

Katso kaikki SNK-videosarjat täältä.


HakuYHTEYDENOTTO