ABB utnevner Chun-Yuan Gu til president for AMEA-regionen og Frank Duggan til president for Europa-regionen

2017-04-11 - ABBs administrerende direktør i Kina, Chun-Yuan Gu, er utnevnt til president i region Asia, Midtøsten og Afrika (AMEA) og Frank Duggan etterfølger Bernhard Jucker som president i Europa-regionen. Begge vil være medlemmer i ABBs globale konsernledelse.

ABB offentliggjorde i dag at Chun-Yuan Gu, administrerende direktør i ABB i Kina blir president for AMEA-regionen. Han tar over etter Frank Duggan, som er utnevnt til president for Europa-regionen. Han overtar etter Bernhard Jucker, som skal pensjonere seg, slik tidligere annonsert. Begge blir medlemmer av ABBs konsernledelse. Både Chun-Yuan Gu og Frank Duggan vil rapportere til ABBs konsernsjef Ulrich Spiesshofer. Begge utnevnelser har virkning fra 1. juli 2017.

- Kina utgjør en tredjedel av den gobale veksten og er et veldig viktig marked for ABB. Jeg er veldig glad for å ønske Chun-Yuan, en ekspert på Kina og industriell automatisering, velkommen til vår konsernledelse. Han har en merittliste som forteller at han har levert en enestående vekstrate og har dyptgående kunnskap om Asia og vekstmarkedene, sier Spiesshofer. – Han vil få en viktig rolle i implementeringen av vår Next Level-strategi og i å øke vårt vekstmomentum ytterligere, for eksempel, gjennom vår digitale portefølje, ABB Ability. Chun-Yuan vil være avgjørende i integreringen av det annonserte oppkjøpet av B&R, som er en innovativ leder innen maskin- og fabrikkautomatisering, i det industrielle segmentet av nye markeder, sier han.

- Samtidig vil jeg gjerne takke Frank for hans utmerkede lederskap i AMEA-regionen og hans bidrag til konsernledelsen i løpet av de siste årene. Med hans omfattende kunnskap om ABBs globale kunder, markeder og portefølje og solid merittliste på å levere vekst, er Frank den ideelle, neste lederen for Europa. Han vil fortsette å spille en viktig rolle i utviklingen av ABB til et mer kunde- og markedsorientert selskap, legger Spiesshofer til.

Chun-Yuan Gu og Frank Duggan har begge hatt sine yrkesaktive karrierer i ABB. Gu startet hos ABB i Sverige i 1989 og har hatt lederstillinger innenfor R & D, hovedsakelig i Robotics, før han ble leder for Robotics globale R & D Center i Shanghai i 2006. I januar 2014 overtok han ansvaret for ABBs virksomhet i Kina. Han snakker flytende engelsk, mandarin og svensk, og er utdannet ingeniør fra Jiao Tong University i Shanghai og har en Ph.D. fra Royal Institute of Technology i Stockholm, Sverige. Gu vil fortsette som administrerende direktør i ABB i Kina, i tillegg til sin nye rolle, og vil være basert i Beijing.

Duggan etterfølger Bernhard Jucker, som offisielt fratrer den 30 juni 2017, som tidligere annonsert . Duggan ble ansatt i ABB i Sverige i 1984, og har hatt lederstillinger i mange av ABBs virksomheter i Europa, Asia og Midtøsten. I 2011 sluttet han seg til konsernledelsen som sjef for globale markeder og Regionssjef for India, Midtøsten og Afrika, før han ble utnevnt som president for AMEA regionen i januar 2015. I tillegg til sitt ansvar som president i Europa-regionen, vil Frank vil påta seg rollen som administrerende direktør for ABB i Irland. ABBs nåværende administrerende direktør i ABB i Irland, Tom O'Reilly, går av med pensjon ved utgangen av juni 2017 etter en fremragende karriere i ABB over 32 år.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) er en pionér med ledende teknologi innen elektrifiseringsprodukter, roboter og drivsystemer, industriell automatisering og kraftnett, som betjener kunder innen energiforsyning, industri samt transport og infrastruktur over hele verden. I fortsettelsen av mer enn 125 års innovasjonshistorie, skriver ABB nå nye kapitler innen industriell digitalisering og er en drivkraft bak energiomstillingen og den fjerde industrielle revolusjonen. ABB er til stede i mer enn 100 land og har ca. 132 000 ansatte. www.abb.no

For mer informasjon, kontakt:

ABB Media Relations:
Tel: +41 43 317 65 68
media.relations@ch.abb.com
ABB Investor Relations:
Tel. +41 43 317 7111
investor.relations@ch.abb.com


SøkKONTAKT OSS