ABB:n pääjohtaja jättää tehtävänsä henkilökohtaisista syistä

2013-05-10 - Lähdön päivämäärää ei ole vielä päätetty, seuraaja julkistetaan myöhemmin

ABB:n pääjohtaja Joe Hogan on päättänyt jättää ABB:n henkilökohtaisista syistä. Lähdön päivämäärää ei ole vielä päätetty. Hogan jatkaa ABB:n johdossa kunnes seuraaja on nimitetty. Hän on sitoutunut sujuvaan vaihtoon.

”Joe on erinomainen ja menestyksekäs pääjohtaja, joka on tehnyt loistavaa työtä johtaessaan yhtiötä läpi syvimmän talouskriisin miesmuistiin. ABB on tänään paljon paremmassa asemassa kuin Hoganin aloittaessa viisi vuotta sitten”, hallituksen puheenjohtaja Hubertus von Grünberg sanoo. ”Tiedän, että päätös on ollut Joelle vaikea ja hallitus on aidosti pahoillaan siitä, että hän jättää yhtiön.”

Hogan aloitti ABB:n pääjohtajana syyskuussa 2008. Hänen johdollaan ABB on investoinut noin 20 miljardia USD yhtiön vahvistamiseksi. Merkittäviä investointeja on tehty niin yritysostoihin kuin tuotekehitykseen ABB:n teknologiajohtajuuden varmistamiseksi.

”Joen johdossa ABB on investoinut rohkeasti kasvun ja innovaatioiden edistämiseksi sekä toteuttanut tarkkaa kustannuskuria, mikä on parantanut yhtiön kilpailukykyä merkittävästi”, Grünberg sanoo.

”Olen ilmoittanut hallitukselle päätöksestäni jättää tehtäväni ABB:llä. Päätös on ollut vaikea, koska jätän taakseni vahvan ja lahjakkaan johtoryhmän sekä yhtenäisen hallituksen, joiden tuki minulla on aina ollut. Odotan sujuvaa siirtoa, joka aiheuttaa mahdollisimman vähän häiriötä”, pääjohtaja Hogan sanoo.

ABB (www.abb.com) on johtava sähkövoima- ja automaatioteknologiayhtymä, jonka tuotteet, järjestelmät ja palvelut parantavat teollisuus- ja energiayhtiöasiakkaiden kilpailukykyä ympäristömyönteisesti. ABB:n palveluksessa on noin 145 000 henkilöä noin 100 maassa.

HakuLINKKI ENGLANNINKIELISEEN LEHDISTÖTIEDOTTEESEEN