Задвижване на АББ захранва напоителна система за овощна градина до Стара Загора

Честотният инвертор за помпи с директно захранване от соларни панели ACS355 осигурява електричество за овощна градина, заменяйки наличния бензинов генератор с високо ефективно и природосъобразно продуктово решение.

Отдалеченото местоположение и липсата на връзка с електрическа мрежа към 20-те акра овощна градина принуждават собственика да потърси надеждно решение за захранването на напоителната система в градината му. Първоначалното решение било използването на бензинов генератор за захранване на водната помпа, който работел денонощно четири месеца от годината, консумирайки над десет литра бензин всеки ден и изпускайки съответното количество въглероден оксид и азотни оксиди в атмосферата всеки месец.

Продуктовото решение, предоставено от АББ и монтирано от Green Future Ltd., заменя бензиновия генератор с модерна соларна система, способна да достави нужното количество енергия до водната помпа и да осигури безпроблемна работа на градината. Задвижването за соларна помпа ACS355 наблюдава нивото на напрежение, събрано от соларните панели и когато е налице минимумът необходима енергия, задвижването доставя енергия на AC двигателя на помпата на база на наличната енергия от соларните панели. Освен това, задвижването разполага с вградени функции за защита при работа на сухо и почистване на помпата по реверсивен метод, за да се поддържа помпата в добро здравословно състояние. Функцията Автоматичен старт / Стоп (Auto Start/Stop) елиминира нуждата от всякаква човешка намеса и гарантира захранването на напоителната система в овощната градина.

“Задвижването ACS355 предоставя извънредна гъвкавост и подсигурява напояването на овощната градина. Инсталацията в близост до Стара Загора може лесно да бъде прилагана и в други отдалечени райони без връзка с електрическа мрежа, където е необходима надеждна енергийна връзка, “ заяви Гатьо Гатев, Управител на Green Future LTD.

Задвижването за соларна помпа ACS355 на АББ гарантира надеждно захранване с електроенергия през целия ден, независимо дали захранването е от соларни панели или от разпределителната мрежа, осигурявайки природосъобразно изпомпване на вода, без да се произвеждат CO и NOx емисии. Задвижванията могат да бъдат окомплектовани още и с функции за дистанционно наблюдение с цел намаляване на пътуванията за поддръжка, а функционалността за проследяване на максималната мощност гарантира, че клиентът получава възможно най-много добита електроенергия от соларния панел и максимизира производителността на помпата през целия ден.

Принцип на работа
“Задвижването за соларна помпа не е просто екстравагантен вид технология, осигуряваща дистанционно наблюдение и управление. На база на първоначалните резултати от работата на помпата, възвращаемостта на тази инвестиция ще е под две години,” сподели Георги Попов, инженер по продажбите на приложения в АББ България.

Задвижването за соларна помпа може да оперира в обхвати от 0.37 до 18.5 kW и има оптимизиран дизайн, за да пасва идеално в разпределителни табла с минимално време за монтаж. Интегрираното векторно управление гарантира работата както с асинхронни, така и с двигатели с постоянни магнити, а простото и визуално програмиране дава възможност за бързо пренастройване при промяна на режимите на работа.

АББ (ABBN: SIX Swiss Ex) е иновативен технологичен лидер в областта на продуктите за електроснабдяване и електрообзавеждане, роботика и задвижвания, индустриална автоматизация и енергийни мрежи, които обслужват битови, промишлени, транспортни и инфраструктурни клиенти по целия свят. Продължавайки своята над 125-годишна история в иновациите, АББ днес пише бъдещето на промишлената дигитализация и е двигател на Енергийната и Четвъртата индустриална революции. АББ развива дейност в над 100 държави и разполага с около 132 000 служители. www.abb.com. За повече информация, моля, свържете се с:

SearchCONTACT US