Lasermätning - precis och beröringsfri nivåmätning

2014-09-18 - Med våra lasertransmitter mäter du nivå noggrant upp till 60 meter. Nivå- och positioneringsmätaren LM80/200 kan användas både för vätskor och för fasta material.
Var passar mätarna bäst?
Vi har erfarenhet av LM80/200 inom vitt skilda applikationer där vi löst problem som ingen annan produkt har klarat av.
- Ett exempel är ett pappersbruk som hade provat både ultraljud och radar men inte fått tillfredsställande mätning. Med LM80 har man nu lyckats åstadkomma en pålitlig mätning av nivån på pappersbanan inuti pappersmaskinen. Andra exempel kommer från gruvindustrin, energibranschen, vatten och avlopp samt t.ex biogasanläggningar.

Beröringsfri nivåmätning och positioneringsteknik
Våra lasertransmittrar är framtagna för noggrann mätning av nivå upp till 60 meter. LM80 och LM200 kan användas både för vätskor och och fasta material och är designade för en mängd olika tillämpningar där de mäter nivå oavsett vinkel.

Mätning i silos och inuti silostup
Mätarens laservåglängd är ofarlig för ögat och ger en koncentrerad stråle med praktiskt taget ingen spridningsvinkel(< 0,2 grader) och ger därför inga falska ekon. Detta ger hög noggrannhet i mätningen även när det handlar om de mest utmanande omständigheter, såsom mätning i silos, även inuti silostup vilket vi är ensamma på marknaden att klara av. En annan avancerad mätning är genom smala öppningar i skyddande galler, t.ex arbetsplattformar.

Flera avancerade tekniker i en mätutrustning
LM80/200 har en helt digital design som ger snabbhet och precision i en kompakt enhet. Ett avancerat filter och självjusterande funktioner gör mätningen korrekt och tillförlitlig även i de tuffaste förhållanden. Detta gör att mätaren ignorerar störande moment som t.ex damm eller omrörarblad och istället väljer den
verkliga signalen. Detta är ett problem som är vanligt förekommande i t.ex silos med kol, plast eller korn,

Mätaren kombinerar ett antal avancerade tekniker i en enda, unik, prisvärd mätutrustning som klarar nivåmätning där annan mätteknik misslyckas, säger Lars Forslund, Instrumentations produktchef för nivåmätning på den svenska marknaden.

Läs mera:

Artikel: Gruvapplikation i Canada

Produktinformation:
LM80 LM200