ABB keskittää kuljetusten hallinnan Vaasaan

2017-01-12 - ABB-yhtymä keskittää kuljetustensa hallinnan kuljetuspalvelukeskuksiin kymmeneen maahan. Yksi kuljetusten hallinnan uusista palvelukeskuksista perustetaan Vaasaan. Keskus tulee työllistämään kaikkiaan noin 40 henkilöä. Rekrytointi on käynnistymässä.ABB-yhtymä keskittää kuljetustensa hallinnan kymmeneen maahan, joista muutoksen ensimmäisessä vaiheessa hoidetaan kaikkiaan 22 ABB-maan kuljetukset ja logistiikka. Kun muutos on saatettu päätökseen, kaikkien ABB-maiden kuljetuksista ja logistiikasta vastataan näissä kymmenessä maassa. Vaasaan perustettava keskus vastaa ABB:n kuljetuksista Suomessa, Ruotsissa ja Virossa. Myöhemmin vastuu laajenee muihin Baltian maihin ja Norjaan.

”Kuljetusten hallinnan keskittäminen on osa ABB:n Next Level -strategiaa, jossa toimintatapojen muutoksella tavoitellaan parempaa asiakastyytyväisyyttä ja tehokkuutta”, Suomen ABB:n toimitusjohtaja Pekka Tiitinen sanoo.

Aiemmin kuljetuksia on ABB:llä hallinnoitu liiketoiminta- ja tehdaskohtaisesti. Toimintatavan muutoksen tavoitteena ovat synergiaedut, kuljetusten parempi läpinäkyvyys reaaliajassa, kustannustehokkuus sekä toimitusvarmuuden, asiakaspalvelun ja laadun paraneminen. ABB:n asiakkaille ja toimittajille muutos tulee merkitsemään yhteistyön helpottumista ja tehostumista.

Vaasan keskus tulee työllistämään kaikkiaan noin 40 kuljetusten, logistiikan, huolinnan ja tullauksen ammattilaista Strömberg Parkissa.

”Osaan tehtävistä saamme osaajat sisäisillä siirroilla, mutta myös ulkoinen rekrytointi on käynnistymässä. Haussa on joko kokemuksen tai koulutuksen kautta pätevöityneitä logistiikan ammattilaisia. Soveltuva koulutustausta on joko tekninen tai kaupallinen”, Vaasan kuljetuspalvelukeskuksen päällikkö Janne Pylkkönen ABB:ltä sanoo.

ABB:n kaikki kymmenen kuljetuspalvelukeskusta ovat toiminnassa vuoden 2017 loppuun mennessä. Vaasan lisäksi keskukset tulevat sijaitsemaan USA:ssa, Brasiliassa, Puolassa, Sveitsissä, Italiassa, Arabiemiraateissa, Intiassa ja Singaporessa. Kiinan kuljetuskeskus on ollut toiminnassa jo vuodesta 2013 lähtien.

ABB on johtava teknologian edelläkävijä, jonka tarjonta kattaa niin sähköistystuotteet, robotit ja liikkeenohjauksen kuin teollisuusautomaation ja sähköverkkoratkaisut. Asiakkaat ovat maailmanlaajuisesti teollisuus-, energia-, liikenne- ja infrastruktuurialoilla. Yli 125-vuotias ABB on mukana edistämässä teollisuuden digitalisaatiota, energiajärjestelmän murrosta ja neljättä teollista vallankumousta. ABB toimii yli 100 maassa ja työllistää noin 135 000 henkilöä, joista Suomessa noin 5000. www.abb.fi

HakuYHTEYDENOTTO

  • Lisätietoja:
  • Janne Pylkkönen
  • p. 050 33 44608