ABB och HPE gör industrianläggningar intelligenta

2017-11-28 - Samarbete ger konkreta insikter i industrianläggningar, moln och interna datacenter för högre produktivitet och innovation
ABB och Hewlett Packard Enterprise (HPE) offentliggör idag ett strategiskt globalt partnerskap som kombinerar ABB:s branschledande digitala erbjudanden, ABB AbilityTM, med HPE:s innovativa IT-hybridlösningar. Samarbetet ger kunderna lösningar som kommer att generera konkreta insikter från enorma mängder industridata för att öka effektiviteten och flexibiliteten i driften och skapa konkurrensfördelar.

Kunderna kan dra nytta av ABB:s djupa domänkunskaper inom driftteknik (OT) och HPE:s ledarskap inom informationsteknik (IT). ABB och HPE levererar gemensamma industri­lösningar som för samman OT och IT för att omvandla industridata till insikter och auto­matiska åtgärder genom att kombinera allmänt utbredda molnplattformar som Microsoft Azure med IT-system som körs i företagsinterna datacenter och vid nätverkets gränser. Genom att använda rätt mix av IT-plattformar kommer man att snabba upp databehandlingen på industrianläggningar och samtidigt möjliggöra effektiv kontroll av industriprocesserna på olika platser.

”Detta strategiska partnerskap markerar nästa nivå av den digitala industriella omvandlingen. Tillsammans kommer vi att föra in intelligens från molnbaserade lösningar till interna drift­sättningar på industrianläggningar och datacenter, för ökad drifttid, snabbhet och avkastning”, säger ABB:s koncernchef Ulrich Spiesshofer. ”ABB och HPE kommer att leverera lösningar som omspänner hela datorbehovet hos dagens företag, från nätverksgränsen till molnet och in till kärnan.”

Med en installerad bas på 70 miljoner uppkopplade enheter, 70 000 digitala styrsystem och 6 000 programvarulösningar för företag är ABB en betrodd ledare inom industrin och har under fyra decennier skapat digitala lösningar åt kunder. HPE i sin tur är en global ledare som hjälper kunderna att optimera sin IT-miljö med säkra, programvarustyrda tekniker som smidigt integrerar traditionell IT, flera publika och privata moln med en intelligent gräns för att driva fram centrala verksamhetsresultat.

”Denna allians mellan två globala ledare är oöverträffad vad gäller både bredd och djup och kommer att bli banbrytande för den framtida utvecklingen av det industriella Internet of Things”, säger Meg Whitman, koncernchef på HPE. ”Tillsammans med ABB kommer vi att forma en digital industriell framtid där allt beräknas, där vi utrustar maskiner med intelligens för att kunna samarbeta, där vi låter anläggningarna anpassas på ett flexibelt sätt till förändrade krav och där vi möjliggör att globala leveranskedjor genast kan reagera på incidenter. Detta partnerskap kommer att skapa spännande affärsmöjligheter för våra gemensamma kunder.”

För att ge kunderna en verklig helhetsupplevelse kommer partnerskapet mellan ABB och HPE att innefatta gemensam utveckling, gemensamma innovationer, lanseringar och tjänster.
Forskningsföretaget IDC förutspår att de globala investeringarna på Internet of Things (IoT) kommer att växa till 1,4 biljoner dollar 2021 från förväntade 800 miljarder dollar 2017. De största investeringarna görs inom områden som tillverkning, transport och energi.1 För att dra nytta av möjligheterna med IoT investerar företag i nya lösningar som digitaliserar industri­utrustningen och integrerar den med den bredare IT-miljön på företaget. Med gemensamma krafter för nu ABB och HPE samman den kompetens som krävs för att snabba upp denna omvandling.

Databeräkningar där dessa behövs
Genom att köra datainhämtningar och analyser och att styra processerna nära industri­utrustningen hjälper man kunderna att slippa latensen och de säkerhets- och tillförlitlighets­frågor som hänger samman med datakommunikation i fjärruppkopplade IT-system. ABB och HPE kommer tillsammans att utveckla, marknadsföra och serva digitala industrilösningar som hjälper kunderna:


    · Skapa djupa insikter och automatiska åtgärder från industridata – genom att köra tillämpningar från ABB AbilityTM i IT-system i storföretagsklass nära industriutrustningen och;

    · Snabba upp bearbetningen av enorma datamängder samt hantera och styra industriprocesser i hela leveranskedjan – genom att utnyttja hybrid-IT för att ge smidiga upplevelser från gräns till moln och till kärna och göra kritiska data tillgängliga oavsett plats.


Samarbetet möjliggör att lösningar med ABB Ability™ kan köras på hybridplattformar som HPE ProLiant för Microsoft Azure Stack, så att kunderna kan driftsätta tillämpningar där de vill – med HPE-infrastruktur på industrianläggningar och datacenter eller i det publika Microsoft Azure-molnet – för att tillgodose specifika krav på prestanda, säkerhet och samarbete mellan olika anläggningar.

ABB och HPE kommer också att leverera gemensamma lösningar för datacenter, inklusive


    · Automatisering av datacenter – för att möjliggöra datacenterkraft, kylning och bygge av system som automatiskt anpassar sig efter föränderliga IT-krav och incidenter. Därför kommer ABB och HPE att integrera ABB AbilityTM Data Center Automation, som styr, övervakar och optimerar energiinfrastrukturen för affärskritiska datacenter med HPE OneView, HPE:s programvara för automatisering av IT-infrastruktur.

    · Säkert gränsdatacenter – särskilt utformat att köras i tuffa industrimiljöer och ta IT-kapacitet i storföretagsklass närmare datainsamlingsställe och maskinkontroll. Denna lösning utvecklas i samarbete mellan ABB, HPE och Rittal, världens största tillverkare av IT-rack och kommer att finnas som en färdig IT-datacenterlösning för industrikunder, något som möjliggör insikter och åtgärder i realtid.


Samarbetet tillkännagavs idag på konferensen HPE Discover i Madrid där båda företagen visade upp sina första gemensamt framtagna lösningar och prototyper.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) är pionjär med banbrytande teknik inom elektrifierings­produkter, robotar och drivsystem, industriell automation och kraftnät. Vi betjänar kunder inom energi, industri samt transport och infrastruktur i hela världen. Med över 125 år av innovation skapar ABB idag framtiden inom industriell digitalisering samt driver energi­omställningen och den fjärde industriella revolutionen. ABB verkar i över 100 länder och har ungefär 136 000 medarbetare. www.abb.com

Hewlett Packard Enterprise är ett ledande teknikföretag som möjliggör för kunder att gå längre, snabbare. Tack vare branschens mest omfattande portfölj som spänner från molnet till datacenter och till arbetsplatslösningar hjälper HPE:s teknik och tjänster kunder runt om i världen att göra IT effektivare, produktivare och säkrare.

Att notera: Detta är en svensk översättning av ABB:s engelska pressmeddelande daterat 28 november 2017, vilket kan läsas i sin helhet på abb.com/news. Om tolkningsfrågor uppstår gäller det engelska pressmeddelandet.

Fotnoter

For more information please contact:
Media Relations
Phone: +41 43 317 71 11
Email: media.relations@ch.abb.com
ABB Ltd
Affolternstrasse 44
8050 Zurich
Switzerland


Sök