Britisk busselskab introducerer hurtigladerteknologi til elbusser

2017-05-15 - ABB’s nye OppCharge-busopladningssystem skal holde otte fuldt elektriske Volvo-busser kørende hele dagen uden afbrydelse.

ABB har vundet en kontrakt om levering af buslade-infrastruktur til en flåde af Volvo-elbusser i England, der fra 2018 skal drives af det engelske busselskab Transdev Blazefield. ABB skal levere tre HVC 300P-ladestationer og en understation til installation på en busstation, der opererer i Harrogate, en historisk spa-by i det nordlige England.
Kontrakten er af stor betydning, da det er det første elbusprojekt i Storbritannien, der anvender OppCharge-teknologi (opportunity charging), hvor busser oplades, mens de holder ved busstoppestedet.

- Opladerne fra ABB kommer til at spille en vigtig rolle i Transdevs langsigtede vision om at gøre Harrogate til en lav-emissions busby, der benytter elbusinfrastruktur i verdensklasse. I sidste ende drejer det sig om at reducere emission, øge mobiliteten og skabe et bedre miljø på tværs af Harrogate og videre ud, siger Alex Hornby, administrerende direktør i Transdev Blazefield.
Opladningen tager kun tre til seks minutter. Innovationen er den nyeste teknologi, som Transdev Blazefield har introduceret, for at reducere emission og forbedre oplevelsen af at køre i bus. Ud over at indføre emissionsfri offentlig transport kan størrelsen af batterierne om bord på elbusser reduceres ved hjælp af den nye OppCharge-teknologi. Dette reducerer bussernes samlede vægt og forbedrer dermed energieffektiviteten.

- Projektet som bygger på vores seneste succeser i flere andre lande introducerer OppCharge-interfacet i Storbritannien. Denne udvikling bidrager til at fremskynde implementeringen af ​​elbusser yderligere, fordi det er muligt at anvende samme opladningsudstyr til forskellige busmærker, siger Daan Nap, Global Sales Director for Electric Bus Charging hos ABB.
Busserne opretter automatisk forbindelse til ABB’s HVC 300P ladesystem, som anvender pantografteknik, monteret på ladestanderen og oplader via bussens indbyggede strømaftager. En væsentlig fordel er, at HVC 300P-enhederne er kompatible med OppCharge-interfacet, hvilket betyder at ladeteknologien kan anvendes til andre modeller og mærker af elbusser som anvender lejlighedsvis ladning.

Læs mere om OppCharge på www.oppcharge.org

Om ABB’s busopladere

 • Nem at integrere i eksisterende buslinjer (en omvendt strømaftager muliggør anvendelse af et prisvenligt lavvægts-interface på taget af bussen)
 • Modulopbygget design med en opladningseffekt på 150 kW, 300 kW, 450 kW eller 600 kW
 • ABB’s udvalg af dokumenterede tilslutningsfunktioner giver maksimal tilgængelighed, høj oppetid og hurtig service
 • Baseret på OppCharge og IEC 61851-23, som er den internationale standard for hurtigopladning af elektriske køretøjer, der sikrer, at relevante sikkerhedssystemer er på plads, den elektriske konstruktion overholder forskrifterne, og systemarkitekturen samt arbejdsprincippet fremadrettet understøttes af de fleste bilfabrikater.

Om Volvo 7900 Electric
 • Fuldelektrisk, to-akslet, 12 meter lang bybus med lavt gulv og tre døre
 • 80 % lavere energiforbrug end en tilsvarende dieselbus
 • Støjsvag, emissionsfri drift
 • Udstyret med en elektrisk motor og litium-ion-batterier
 • Batterierne kan oplades ved endestationer på tre til seks minutter*
  *Genopladningstiden afhænger af topografi, belastning og klimaforhold

  ABB I DANMARK:

  ABB er et førende globalt teknologiselskab inden for elektrificeringsprodukter, robotter, industriel automation og smarte elnet, som betjener kunder inden for energi, industri samt transport og infrastruktur globalt. I mere end fire årtier har ABB drevet udviklingen af fremtidens industrielle digitalisering.

  Med mere end 70 millioner enheder koblet sammen gennem en installeret base på mere end 70.000 kontrolsystemer på tværs af alle kundesegmenter, er ABB ideelt positioneret overfor energitransformationen og den fjerde industrielle revolution.
  ABB-koncernen opererer i omkring 100 lande og beskæftiger ca. 135.000 medarbejdere. I Danmark tæller ABB ca. 500 medarbejdere.

  Søg  KONTAKT OS