Формула Е представя автомобил второ поколение

Международната автомобилна федерация (FIA) и Формула Е пуснаха първите дигитални изображения на следващото поколение автомобили за сезон пети, демонстрирайки футуристичния нов изглед на изцяло електрическите серии автомобилни състезания – Шампионатът ABB FIA Formula E Championship.

Физическият модел на новата кола, както и името и техническите спецификации ще бъдат разкрити от FIA по време на автомобилното изложение в Женева на 6 март. Със своя футуристичен вид, изцяло препроектираната кола ще влезе в уличните обиколки на сериите по-късно тази година със започването на новия сезон.

Новата кола демонстрира по-високо ниво на ефективност от сегашния модел с почти двоен капацитет за съхранение на енергия и удвоен обхват, показвайки непрекъсната еволюция на батерийните технологии. Това означава, че отборите и шофьорите ще завършват цялата дистанция на състезанието на по-високи скорости и без да правят смяна на колата по средата на състезанието.

Новата кола е ясно доказателство за невероятния напредък, който е постигнала технологията на елекрическите превозни средства от началото на сериите Формула Е преди четири години. За първи път FIA събира водещите в света дизайнери и инженери, за да създадат автомобил, за който изпълнителният директор на Формула Е Алехандро Агаг казва, че „представлява бъдещето на автомобилните състезания."

Четвъртото издание на ABB FIA Formula E Championship в момента вече е в ход с 10 отбора и 20 шофьора, състезаващи се в 10 града на пет континента.

Следващото състезание ще се проведе на 3 февруари в Сантяго, Чили.