ABB ilmoittaa aikeestaan myydä riviliitinliiketoiminta TE Connectivity -yhtiölle

2018-01-12 - TE Connectivity (TE) ja ABB ovat julkaisseet neuvottelevansa ABB:n entrelec® riviliitinliiketoiminnan myymisestä TE:lle. Liiketoiminta on osa ABB:n Electrification Products -divisioonaa. Liiketoimeen kohdistuvat tavanomaiset viranomaishyväksynnät sekä työntekijöiden edustajien kuuleminen.

TE on johtava kytkentä- ja anturiratkaisujen toimittaja. Monipuoliset kytkentäratkaisut ovat olennaisia muun muassa autoissa, lentokoneissa ja tehtaissa. TE toimii lähes 150 maassa ja työllistää 78 000 henkilöä, joista yli 7000 on insinöörejä. Vuoden 2017 liikevaihto oli 13 miljardia USA:n dollaria.

“Kahden tuotevalikoiman yhdistäminen TE:n omistukseen on kilpailukykyisempi ratkaisu laajempia markkinoita ajatellen, ja se tarjoaa suurempia mahdollisuuksia asiakkaille ja työntekijöille”, sanoo ABB:n Electrification Products -divisioonan johtaja Tarak Mehta. Tämä liiketoiminta on hyvissä käsissä TE:llä. Yhdistämällä riviliitinliiketoiminnan TE:n vahvuuksiin ABB osoittaa sitoutumista aktiiviseen tuotevalikoiman hallintaan, joka on yksi Next Level -strategiamme pääelementeistä.”

ABB:n riviliitinliiketoiminta edustaa erilaisia teknologioita, kuten ruuvi, Push-In -jousi ja pistoke. Liiketoiminta muodostettiin nimellä entrelec® vuonna 1920 ja se palvelee asiakkaita yli 70 maassa. Se koostuu tutkimuksesta, tuotekehityksestä, markkinoinnista ja myynnistä. Liiketoimintaa johdetaan Ranskan Chassieusta, ja päätuotantolaitokset sijaitsevat Ranskassa ja Puolassa.

ABB:n entrelec®-riviliitinvalikoimalla, tuotenimeltään entrelec, TE pystyisi tarjoamaan täydellisen järjestelmän sähkömekaniikan, signaalin ja datan kytkentään erityisesti vaativissa olosuhteissa.

TE:n Industrial-liiketoimintayksikön johtaja Lars Brickenkamp kommentoi: ”Suunniteltu yrityskauppa sopii erittäin hyvin TE:n strategiaan ja tarjoaa uusia kasvumahdollisuuksia. Se merkitsee suurta edistysaskelta TE:lle sen kyvyssä tarjota asiakkaille laajempi ja täydellisempi tuotevalikoima. ABB:n työntekijöiden liittyminen Industrial-tiimiimme parantaa huomattavasti TE:n mahdollisuuksia lisätä yhteistyötään asiakkaiden kanssa kehitys- ja automaatioprojekteissa. Tiivis kanssakäyminen asiakkaiden kanssa tulee olemaan tärkein tavoitteemme asiakastyytyväisyyden parantamiseksi uudessa organisaatiossa, ja kun se on muodostettu, työskentelemme ABB:n kanssa varmistaaksemme liiketoiminnan sujuvan siirron."

TE Connectivity Ltd. (NYSE: TEL) on globaali teknologian ja valmistusteollisuuden johtava yritys, jonka liikevaihto on 13 miljardia Yhdysvaltojen dollaria. TE luo turvallista, kestävää, tuottavaa ja verkostoitunutta tulevaisuutta. Yli 75 vuoden ajan kytkentä- ja anturiratkaisumme ovat osoittaneet toimivuutensa vaativissa olosuhteissa ja mahdollistaneet kehityksen liikenteessä, teollisuussovelluksissa, lääketieteen teknologiassa, energia-alalla, tiedonsiirrossa ja kodeissa. TE:n 78 000 työntekijää, joista yli 7000 on insinöörejä, työskentelee asiakkaiden kanssa lähes 150 maassa.

Lisätietoa www.te.com, LinkedIn, Facebook, WeChat ja Twitter

HakuYHTEYDENOTTO