CLEVER installerer ABBs hurtigladestasjoner over hele Danmark

2012-11-23 - Landsomfattande nett av 50 likestrømsbaserte hurtigladestasjoner for elektriske biler etableres på rekordtid.
CLEVER, som er en ledende elbiloperatør i Danmark, har valgt ABB som leverandør av 50 Terra 51 hurtigladere basert på likestrømsteknologi (DC-ladere) til stasjoner over hele Danmark. Terra 51 er spesielt utviklet for hurtiglading og kan lade en elbil på 20 - 30 minutter. De første DC-laderne fra ABB skal leveres og installeres denne uken og innen seks uker skal samtlige stasjoner være på plass og i drift. Prosjektet innebærer den største enkeltsatsingen på elbillading i Danmark noensinne.

CLEVER valgte ABB på grunn av selskapets ekspertise innen elbillading, dokumentert driftssikkerhet og pålitelighet som ABBs løsninger representerer, samt ABBs ledende stilling og langsiktige engasjement rundt kvalitet på området. ABB tilbyr en bred portefølje av ladeløsninger og ladeinfrastruktur for å imøtekomme behovene til alle typer elkjøretøyer og forretningsmodeller.

- Vi er glad for å ha signert en avtale med ABB. Ved hjelp av vårt utviklede smarte stasjonsnett for elbillading, som enkelt kan implementere ABBs DC-ladere, såvel som produkter fra andre leverandører, kan vi tilby riktige produkter til riktig pris for våre kunder, sier Lars Bording, konsernsjef i CLEVER.

CLEVERs nett av DC-hurtigladere og AC-ladere (for boliger) er en del av Danmarks satsing for å gjøre landet uavhengig av fossilt brensel innen 2050. De ambisiøse målene skal nås gjennom å øke energieffektiviteten og ressursoptimaliseringen, øke andelen fornybar energi fra kilder som vindkraft og biomasse samt drive utviklingen av ett intelligent energisystem som kan håndtere fluktuasjonene i fornybar energi.

- Hver webtilknyttede hurtiglader fra ABB er utrustet med ett antall integrerbare funksjoner via fjernstyring slik som support, overvåking og service, samt software oppgraderinger, sier Hans Streng SVP, GM Product Group EV Charging Infrastructure. Med den økende andelen av fornybar energi i den danske strømmiksen blir smart ladeteknologi stadig viktigere. ABBs ladere kan koples til hvilket som helst smart distribusjonssystem.

CLEVER skal utføre installeringen av hurtigladestasjonene gjennom sin driftservice av elbilladere på forbrukersiden. I tillegg til å levere hurtigladere, vil ABB også levere support og vedlikehold.

ABB er et ledende selskap innen kraft- og automasjonsteknologi, som gjør det mulig for kundene å øke produktiviteten samtidig som man reduserer miljøpåvirkningen. ABB i Norge har over 2100 ansatte og en årlig omsetning på rundt 6,7 milliarder kroner. Selskapet er en del av den internasjonale ABB-gruppen med rundt 145 000 ansatte i ca. 100 land.

CLEVER (tidligere ChoosEV) er den ledende elbiloperatøren i Danmark. Selskapet leverer ladeløsninger som gjør det enkelt, raskt og trygt å lade elbiler hjemme og til tider når tilgangen på fornybar energi er høyest. CLEVER har også etablert et landsdekkende nettverk av stasjoner for hurtiglading, der elektriske biler kan lades på 20-30 minutter. Teknologien fra CLEVER støtter alle elbiler på det danske markedet. Besøk CLEVER på www.clever.dk

For mer informasjon om ABBs tilbud av hurtigladerløsninger samt produktbilder, gå inn på www.abb.com/evcharging

For mer informasjon, kontakt
ABB
Sue-Lane Wood
Communications and Marketing
Direkt: +31 (0)70 307 6240
Mobil: +31 (0)62 88 88 965
Email: sue-lane.wood@nl.abb.com
CLEVER
Lise Kirkegaard
Vice President Communications and Marketing
Direkt: +45 8230 3030
Mobil: + 45 2020 9580
Email: lk@clever.dk

Kart over hurtigladere i Danmark

Søk