Hvordan får danske virksomheder sat turbo på robotterne?

2017-06-12 - Folkemøde 2017: Der bliver skrevet og talt meget om digitalisering, robotter og teknologirevolution. Ofte i fremtidsform. Men udviklingen inden for automation og robotter er allerede langt fremme. Og potentialet for Danmark er enormt. Desværre er mange fremstillingsvirksomheder endnu ikke på omgangshøjde med mulighederne. Det koster. Så hvordan får vi sat fart på udviklingen og gjort DK til global frontløber?
Det skal et panel bestående af forretningsudvikler hos Sentio Lab Anja Hoffmann; Cheføkonom hos Dansk Metal Thomas Søby; CEO i Odico Anders Bundsgaard og forretningsdirektør hos ABB Steffen Enemark diskutere på Folkemødet på Bornholm fredag den 16. juni kl. 14.00-15.00 på Høiers Iscafe ved Allinge Havn.


Øverst fra venstre Anders Bundsgaard, Anja Hoffmann. Nederst fra venstre Steffen Enemark, Thomas Søby. Yderst til højre moderator Anders Høeg Nissen.


Det bliver tidligere vært på DR1 Harddisken, Anders Høeg Nissen, der skal moderere debatten. Og der er nok at tage fat i. En analyse foretaget af IDA’s industripanel viser, at der er et kæmpe potentiale for at øge produktiviteten i danske industrivirksomheder. Med et kort tilbagebetalingstid på under 2 år vurderer industripanelet, at produktionsvirksomheder kan øge effektiviteten med 18% hvilket vil svare til en værditilvækst på 48 mia. kroner.

Men der er flere barriere, som hindrer virksomhederne i at investere i ny teknologi. Mangel på tid til at implementere ny teknologi samt mangel på viden og teknisk indsigt bliver angivet som væsentlige årsager til, at der ikke i højere grad automatiseres. Også mangel på kvalificeret arbejdskraft er i stigende grad et problem.

Er du på Folkemødet, er du velkommen til at deltage i debatten, der foregår på Høiers Iscafe ved Allinge Havn fredag den 16. juni kl. 14.00-15.00

SøgKONTAKT OS