АББ обявява Чун-Ян Гу за президент на регион АМЕА, и Франк Дъган за президент на регион Европа

Управляващият директор на АББ Китай Чун-Ян Гу е назначен за президент на регион Азия, Близкия Изток и Африка (AMEA); Франк Дъган наследява Бернхард Юкер като президент на регион Европа; и двамата ще бъдат членове на Изпълнителния комитет
АББ обяви днес, че Чун-Ян Гу, управляващ директор на АББ Китай, става Президент на регион АМЕА (Азия, Близък Изток и Африка). Той поема поста от Франк Дъган, който е назначен за президент на регион Европа, наследявайки Бернхард Юкер, чието пенсиониране бе обявено по-рано. Като членове на Изпълнителния комитет, както Чун-Ян Гу, така и Франк Дъган ще се отчитат пред изпълнителния директор на АББ Улрих Щписхофер. И двете назначения влизат в сила от 1 юли 2017 г.

“Китай представлява една трета от световния растеж и е много важен пазар за АББ. Аз съм много щастлив да приветствам Чун-Ян, който е експерт по промишлената автоматизация на Китай, в нашия Изпълнителен комитет. Той има отличен опит в реализирането на изключителен ускорен растеж и задълбочени познания за Азия и развиващите се пазари”, сподели Шписхофер. „Той ще играе важна роля във внедряването на нашата стратегия „Следващо ниво” и още по-силното ускоряване на набраната ни скорост на растеж, например чрез нашето дигитално портфолио ABB AbilityTM. Чун-Ян ще бъде ключът към интегрирането на вече обявеното от нас придобиване на компанията B&R – иновативен лидер в автоматизацията на машини и автоматизацията на производството – в промишлените сегменти на развиващите се пазари”.

“В същото време бих искал горещо да благодаря на Франк за неговото отлично ръководство в региона AMEA и приносът му в Изпълнителния комитет през последните години. Със своите обширни познания за световните клиенти, пазари и портфолио на АББ, както и солиден опит в засилването на набраната скорост на растеж, Франк е идеалният следващ лидер за Европа. Той ще продължи да играе ключова роля в непрекъснатата трансформация на АББ към една по-ориентирана към клиента и пазара компания”, добави Шписхофер.

Чун-Ян Гу и Франк Дъган са прекарали своите професионални кариери в АББ. Гу започва работа в АББ в Швеция през 1989 г. и заема ръководни позиции в развойната и изследователска дейност (R&D), основно в областта на роботиката, преди да стане директор на Глобалния R&D център по роботика в Шанхай през 2006 г. През януари 2014 г. той поема отговорност за дейността на АББ в Китай. Той говори свободно английски, мандарин и шведски език, и има образователна степен по инженерство от Шанхайския университет „Джао Тонг”, както и докторска степен по инженерство от Кралския технологичен институт в Стокхолм, Швеция. В допълнение към новата си роля, Гу ще продължи работа като управляващ директор на АББ в Китай, като ще осъществява своята дейност от Пекин.

Дъган наследява Бернхард Юкер, който ще се пенсионира на 30 юни 2017 г., както бе обявено по-рано. Дъган се присъединява към АББ в Швеция през 1984 година и е заемал ръководни позиции в много от бизнес направленията на АББ в Европа, Азия и Персийския залив. През 2011 г. той се присъединява към Изпълнителния комитет на компанията като Директор на глобалните пазари и Регионален мениджър за Индия, Близкия Изток и Африка, преди да бъде назначен за Президент на регион АМЕА през януари 2015 г. В допълнение към отговорностите си като Президент на регион Европа, Франк ще поеме ролята на управляващ директор на АББ в Ирландия. Настоящият управляващ директор на АББ в Ирландия, Том О’Райли, ще се пенсионира в края на юни 2017 г., след забележителна 32-годишна кариера в АББ.


АББ (ABBN: SIX Swiss Ex) е иновативен технологичен лидер в областта на продуктите за електроснабдяване и електрообзавеждане, роботика и задвижвания, индустриална автоматизация и енергийни мрежи, които обслужват битови, промишлени, транспортни и инфраструктурни клиенти по целия свят. Продължавайки своята над 125-годишна история в иновациите, АББ днес пише бъдещето на промишлената дигитализация и е двигател на Енергийната и Четвъртата индустриална революции. АББ развива дейност в над 100 държави и разполага с около 132 000 служители. www.abb.com

SearchCONTACT US