ABB frasælger kabelforretning til NKT Cables

2016-10-04 - NKT Cables køber ABB’s globale højspændingskabelforretning til en total værdi af EUR 836 mio. euro. Højspændingskabler er nøglekomponenter i bæredygtige energisystemer, der overfører store mængder elektricitet over store afstande. Forretningen er en del af ABB’s Power Grids-division, som pt. undergår en strategisk gennemgang.
  • Komplementære styrker skal skabe en førende aktør i kabelindustrien
  • ABB og NKT Cables underskriver aftale for langsigtet strategisk partnerskab
  • Salget har en totalværdi på EUR 836 million (US$934)
  • Salget demonstrerer ABB’s engagement i aktiv porteføljestyring

NKT Cables designer, producerer og leverer strømkabler til lav, medium- og højspændingsløsninger primært til jævnstrømssystemer. Virksomheden har store produktionsfaciliteter i Europa og Kina såvel som salgskontorer rundt omkring i verden og har 3200 medarbejdere ansatte. I 2015 omsatte NKT Cabels for 1,2 mia. euro.

"Vi kombinerer to stærke kabelporteføljer med rod i en fælles nordisk arv, som vil være mere konkurrencedygtig i en større skala under NKT Cables' ejerskab, mens vi bevarer adgangen til at levere gennem en langsigtet strategisk partnerskab," siger ABB’s CEO Ulrich Spiesshofer.

"Kombinationen af ​​vores nichevirksomhed inden for kabelsystemer sammenholdt med styrken af ​​NKT Cables viser vores engagement i porteføljepleje, hvilket er et centralt element i vores Next Level strategi."

ABB’s højspændingskabelteknologi og produktion samt høje servicekvalitet er meget komplementær med NKT Cables' aktiviteter, hvilket gør den kombinerede virksomhed meget velegnet til at opfylde den stigende globale efterspørgsel efter langdistance transmissionskabelsystemer. Det kombinerede operationelle niveau og rækkevidde af de to virksomheder forventes at føre til endnu bedre service for de globale kunder.

"ABB forretning inden for højspændingskabler vil tilføje betydelig styrke til vores portefølje og en verdensklasse fremstillingsproces. Vi vil udnytte teknologi, kompetencer og de højt kvalificeret medarbejdere til at dyrke denne forretning, "siger Michael Hedegaard Lyng, President og CEO for NKT Cables. "Vi ser frem til at etablere et stærkt langsigtet samarbejde på fremtidige projekter rundt omkring.

ABB’s kabelforretning tilbyder turnkey løsninger inklusiv design, engineering, levering, installation, idriftssættelse og service. Forretningen havde justeret enkelt stående omsætning på USD 524 millioner i 2015, omkring 900 ansatte, og har state-of-the-art produktions og forskningsenheder inden for undersøisk og underjordiske kabler i Karlskrona, Sverige. Overførslen af forretningen inkluderer et nyt kabeludlægningsskib, som netop nu er under konstruktion. Med over et hundrede års erfaring, servicerer forretningen en række applikationer og har idriftsat hundrede af jævn- og vekselstrømsforbindelser overalt i verden.

“Som en del af det strategiske partnerskab vil ABB og NKT Cables arbejde sammen om fremtidige projekter for at tilgå markedsmuligheder i områder med undersøiske interconnector-forbindelser og jævnstrømstransmissionsforbindelser, siger Claude Facchin, øverste chef for ABB’s Power Grid division. ”Denne transaktion vil simplificere og fokusere Power Grids porteføljen.”

Transaktionen forventes lukket i første kvartal 2017 i henhold til myndighedsgodkendelser og færdiggørelse af lukkebetingelser. Goldman Sachs har fungeret som eksklusiv finansiel rådgiver for ABB og Freshfields Bruckhaus Deringer som juridisk rådgiver.

ABB vil rapportere om fremskridt på sin Next Level strategy, inklusiv porteføljegennemgang af dets Power Grids Division, på det forestående Capital Markets Day den 4. oktober 2016.

ABB er førende inden for kraft- og automationsteknologier, der forbedrer ydeevnen inden for forsyning, industri, transport og infrastruktur med mindst mulig påvirkning af miljøet. ABB-koncernen opererer i omkring 100 lande og beskæftiger ca. 135.000 medarbejdere. I Danmark tæller ABB ca. 500 medarbejdere.

Mediekontakt:
Media Relations Saswato Das, Antonio Ligi, Domenico Truncellito, Sandra Wiesner Tel: +41 43 317 65 68 media.relations@ch.abb.com


SøgKONTAKT OS

  • Salgsinformation