Maailman ensimmäinen ympäristöystävällinen kojeisto

2016-09-22 - ABB on tuonut markkinoille uuden hiilijalanjälkeä pienentävän AirPlus-teknologian kaasueristeisiin keskijännitekojeistoihin.

Uuden kojeiston eristeenä käytetään kasvihuonekaasu SF6-rikkiheksafluoridin sijasta ympäristöystävällisempää fluoroketone-pohjaista kaasuseosta. Sen ilmaston lämmitysvaikutus (GWP, Global Warming Potential) on jopa 99.9 prosenttia pienempi kuin SF6-kaasun. Edistyksellinen uusi teknologia mahdollistaa päästöjen huomattavan vähenemisen laadusta ja luotettavuudesta tinkimättä.

”AirPlus on erinomainen esimerkki ABB:n innovaatiokyvystä. Käytämme eristykseen SF6-kaasulle vaihtoehtoista ekotehokasta kaasuseosta, jonka hiilijalanjälki on lähes 100 prosenttia pienempi”, myynti-insinööri Ville Tamssi ABB:ltä sanoo.

Kaksi ensimmäistä AirPlus-kojeistoa tulevat saataville vuonna 2016. ZX2 AirPlus on uusi ensiöjakelun kojeisto, joka on saatavilla IEC-luokituksessa 36 kilovolttiin saakka, 31.5 kA oikosulkukestoisuudella ja 2,000 A nimellisvirralla. SafeRing AirPlus on uusi toisiojakelun rengassyöttökojeisto (RMU) ja saatavilla IEC-luokituksessa 24 kilovolttiin saakka, 16 kA oikosulkukestoisuudella ja 630 A nimellisvirralla. Hyvän teknisen suorituskyvyn ansiosta AirPlus-kojeisto on yhtä kompakti, turvallinen ja luotettava kuin ABB:n muut kaasueristeiset keskijännitekojeistot.

Uusi teknologia on otettu menestyksekkäästi käyttöön pilottihankkeessa Zurichissa, maailman ensimmäisessä uudella kaasuseoksella eristettyjen suur- ja keskijännitekojeistojen toteutuksessa. Kojeistot asennettiin johtavan sveitsiläisen sähkölaitoksen ewz:n koesähköasemaan Zurichiin. AirPlus-valikoimaa on kehitetty tämän onnistuneen hankkeen kokemusten pohjalta.

Fluoroketone-pohjainen kaasuseos on kehitetty kojeistosovelluksiin yhteistyössä kansainvälisen monialayrityksen 3M:n kanssa. Uusi kojeisto tulee asteittain täydentämään ABB:n nykyistä tuoteportfoliota.

HakuYHTEYDENOTTO