ABB: Următoarea etapă a deblocării valorii

Zurich, ELVETIA, 4 OCTOMBRIE, 2016
 • Conturarea a patru divizii antreprenoriale, lideri de piaţă:
  • Produse Electrice şi Energetice
  • Robotică şi Mişcare
  • Automatizare Industrială
  • Reţele Energetice
 • Continuarea transformării diviziei Reţele Energetice în proprietatea ABB:
  • Programul “Power Up” care vizează creşterea, riscul scăzut, si venituri crescute
  • Modelul de afaceri EPC (Engineering, Procurement and Construction) fără riscuri
   • Parteneriat cu Fluor pentru staţii
   • Parteneriat cu Aibel pentru energia eoliană offshore
  • Vânzarea business-ului de cabluri preconizat în Q1 20171
  • Cresterea coridorului target de profit 200bps to 10-14%, din 2018
 • Atingerea întregului potential ca şi campion digital
  • “ABB Ability”: ofertă digitală complet integrată pe segmente de clienţi; consolidează pozitia ABB de lider in cea de-a Patra Revoluţie Industrială
  • Parteneriat de amvergură cu Microsoft pentru dezvoltarea soluţiilor digitale de următoare generaţie
  • Pionierul în domeniul Internetului Lucrurilor, Guido Jouret ocupă funcţia de Chief Digital Officer începând cu 1 octombrie.
 • Consolidarea brandului ABB la nivel global
  • Consolidarea a 1000+ branduri sub umbrela brandului master ABB
  • Premiza pentru creare de valoare totala a ofertei digitale
  • Scrie mostenirea ABB in calitate de lider in tehnologia de pionierat a viitorului
 • Obiectivul programului “White-collar productivity” a crescut pana la 30% la $1.3 miliarde; cronologie şi costuri neschimbate
 • Toate celelalte obiective financiare confirmate
 • Programul de răscumpărare a acţiunilor în valoare de $3 miliarde planificat din 2017 până în 2019; priorităţi de alocare de capital neschimbate

ABB a lansat astăzi cea de-a 3-a etapă a Strategiei Sale pentru Nivelul Următor pentru a debloca valoare pentru clienţi şi acţionari. Elementele de bază ale acesteia includ: modelarea diviziilor ABB sub forma a patru unităţi lideri de piata antreprenoriale, incluzând continuarea transformării diviziei Reţele Energetice în proprietatea ABB; realizarea întregului potential digital al ABB; accelerarea momentum-ului în excelenţa operaţională şi consolidarea brandului ABB.

Ulrich Spiesshofer, CEO al ABB a spus, “De-a lungul ultimilor doi ani, ABB a devenit mai rapidă, mai flexibilă şi mai eficientă. Ne-am îmbunătăţit în mod continuu marjele şi am continuat să consolidăm generarea numerarului. În cel de-al treilea stadiu al Strategiei noastre pentru Nivelul Următor, continuăm să ne construim transformarea de succes şi momentum-ul şi să ne consolidăm poziţia de lider în tehnologia de pionierat şi campion digital global. Cu cele patru business-uri antreprenoriale, simplificate, lider de piaţă, combinate cu “ABB Ability”, răspundem nevoilor clienţilor noştri din sectorul Energiei şi al celei de-a Patra Revoluţii Industriale într-un mod mai focusat şi agil”

1 Subject to regulatory clearances and fulfilment of the closing conditions.

Peter Voser, Preşedintele Consiliului Director al ABB a declarat, “Indeplinirea cu success a Strategiei noastre pentru Nivelul Următor a condus până în prezent la o performanţă operaţională şi financiară semnificativ îmbunătăţite şi la o companie ABB mai simplă şi cu un mai mare focus extern.
Întregul consiliu director a lucrat împreună cu managementul şi cu consilierii externi asupra tuturor elementelor Stadiului 3, care va duce la deblocarea valorii pentru clienţi şi pentru toţi acţionarii asigurând în acelaşi timp succesul pe termen lung al companiei. Continuarea transformării diviziei Reţele Energetice sub managementul ABB este cea mai bună dintre toate opţiunile evaluate de către acţionari. Susţinem cu fermitate echipa de management şi planul de acţiune prezentat astăzi.”

Generarea creşterii în patru divizii antreprenoriale lidere de piaţă

Incepând de la 1 ianuarie 2017 ABB îşi conturează şi focalizează structura divizională în patru divizii lider de piaţă: Produse Electrice şi Energetice, Robotică şi Mişcare, Automatizare Industrială şi Reţele Energetice. Diviziile vor fi împuternicite ca şi unităţi antreprenoriale în cadrul ABB, lucru care se va reflecta într-o creştere a performanţei şi a modelului de compensare focalizat pe răspunderea şi responsabilitatea individuală. Acestea vor beneficia de colaborarea pe parte de vânzări condusa de către regiuni şi ţări, precum şi de oferta digitala nivel de grup; costurile si structura G&A; lanţul de aprovizionare comun şi centrele de cercetare corporatiste. ABB va continua să îşi consolideze diviziile printr-un management activ al portofoliului. Acest lucru include urmarirea de completari strategice, transformand modelul de business si renuntand la business-uri neesentiale.

“Spiritul antreprenorial sta la baza modelului nostru de operare viitoare”, a declarat Spiesshofer. “Cele patru business-uri lider de piata, conduse de antreprenori imputerniciti, vor genera valoare pe termen lung, sustinute de catre regiuni pana la nivel de Grup avand la baza programe ca ABB Ability sau nivelul costurilor de G&A.”

Produse Electrice si Energetice
Produse Electrice si Eneretice (EP) va fi partenerul pentru electrificarea tuturor punctelor de consum.

Prin reunirea tuturor componentelor de electrificare si in special prin transferarea business-ului de la divizia existenta Actionari si Automatizari Distincte (DM), EP va fi #2 la nivel global pe segmental respectiv, oferind un singur punct de contact pentru clienti.

Statiile de incarcare a masinilor electrice, segmental de solar si al calitatii energiei electrice vor fi transferate de la divizia DM pentru a servi ca si platforme de crestere in cadrul diviziei Produse Electrice si Energetice. Investitia necesara pentru continuarea momentumului cresterii acestor segmente de business va avea initial un efect de usoara scadere a marjei de profit a diviziei.

Cresterea consumului de energie devanseaza consumul total de electricitate, deoarece din ce in ce mai multi oameni au acces la electricitate si la noi forme de consum printer care putem enumera incarcarea vehiculelor electrice, cu impact asupra cererii. Exista oportunitati semnificative pentru digitalizare si inovare in domeniul ofertarii.

Robotica si Miscare
Robotica si Miscarea va fi partenerul solutiilor pentru robotica si solutii de miscare inteligente.

Oferta la nivel de lider in domenul motoarelor industriale si convertizoarelor, precum si afacerile solide din domeniul robotizarii reprezinta elementele de baza ale acestei divizii noi formate care inlocuieste fosta divizie Automatizari si Actionari Distincte.

Concentrandu-se pe piata in continua crestere din domeniul robotizarii si pe utilizarea platformei ABB si a dimensiunii sale globale, compania este pozitionata in mod ideal pentru a avansa de la actuala pozitie #2 in robotica, la #1 intr-o piata deosebit de atractiva. ABB va beneficia de pozitia sa puternica in cea de-a Patra Revolutie Industriala, de acoperirea sa la nivel global si de platformele sale de service.

ABB va continua sa investeasca si sa isi contureze pozitia sa #1 in domeniul motoarelor industriale si a convertizoarelor concentrandu-se pe segmentele cu crestere rapida si indreptandu-se catre industria usoara si in continua crestere cum ar fi Asia.

Serviciile inteligente si o oferta digitala de varf reprezinta deja un pilon puternic al performantei diviziei si deschid oportunitati semnificative de crestere. ABB isi va consolida profitabilitatea divizionala prin focalizarea continua pe excelenta operationala si pe optimizarea lantului de valori.

Automatizare Industriala
Automatizare Industriala va fi partenerul automatizarilor industriale.

Aceasta divizie succede fosta divizie Automatizare de Proces.

ABB va introduce digitalizarea in toate sectoarele industriale , bazandu-se pe pozitia sa #1 in controlul proceselor prin software si servicii. ABB are o combinatie unica de expertiza in domeniu, care ii permite sa controleze camera de comanda intr-o gama larga de industrii cum ar fi cea farmaceutica, minierit, industria navala si petrol si gaze. Concentrandu-se pe segmentele de crestere si aducand impreuna mentenanta, operarea si controlul, ABB va conduce implementarea punctelor sale tari pentru a crea diferentiere pentru clientii sai.

Retele Energetice
Retele Energetice va fi partenerul pentru retele mai puternice, mai inteligente si mai verzi.

In urma revizuirii strategice si complexe a portofoliului, Consiliul Director si Comitetul Executiv al ABB au ajuns la concluzia ca transformarea diviziei Retele Energetice in proprietatea ABB va debloca o valoare maxima pentru actionari, in comparatie cu alte optiuni cum ar fi fost vinderea, IPO, spin-off sau companie mixta.

Factorii cheie in procesul de luare a deciziilor au inclus atractivitatea pietei, oferta existenta si viitoare de produse, oportunitatile modelului de afaceri si cea mai buna proprietate, precum si toate optiunile alternative pentru creare de valoare pentru actionarii ABB. Acesta revizuire a inclus si o analiza independenta din partea McKinsey, precum si consultanta financiara independenta din partea Goldman Sachs si Credit Suisse.

Divizia, care este #1 la nivel global, va beneficia de avantajul Energiei si al Celei de-a Patra Revolutii Industriale. Acestea creeaza o cerere semnificativa pentru produse de Retele Energetice, sisteme, software si servicii, si vor sustine transformarea portofoliului spre digitalizare.

Pentru realizarea intregului potential al diviziei si pentru continuarea procesului actual de transformareastazi a fost introdus “Power Up,” un program masiv care acopera aspectele cheie ale business-ului si care va conduce cresterea si va spori acumularea castigurilor prin focalizarea pe punctele forte operationale si pe segmenetele cu crestere semnificativa, precum si pe serviciile activate digital si software.

Un element cheie al prezentei transformari a diviziei este reprezentat de eliminarea riscului in modelul de afaceri si atingerea oportunitatilor de crestere prin intermediul a doua parteneriate strategice anuntate astazi – cu Fluor pentru statii electrice de mari dimensiuni si cu Aibel pentru conexiuni eoliene offshore. Ambele parteneriate combina leadership-ul ABB in domeniul pietei de tehnologii energetice cu expertiza respectivilor parteneri – Fluor in gestionarea proiectelor mari de inginerie, aprovizionare si constructii (EPC) iar Aibel in domeniul proiectelor eoliene de tip offshore.

Un alt element cheie este renuntarea la afacerile de nisa care nu sunt esentiale cum ar fi vanzarea recent anuntata a business-ului din domeniul cablurilor catre NKT, mentinand in acelasi timp accesul la tehnologie prin intermediul unui parteneriat strategic.

O consecinta a transformarii, este cresterea coridorului tinta a marjei operationale EBITDA a ABB pentru aceasta divizie de la 8-12% la 10-14%, pana in anul 2018.

“In cadrul revizuirii strategice a portofoliului nostru am acordat o atentie deosebita tuturor partilor interesate si tuturor punctelor de vedere exprimate. In urma unui process foarte detaliat si minutios, sustinut de consilieri de varf, am ajuns la concluzia ca, continuarea transformarii diviziei Retele Energetice in proprietatea ABB creeaza cea mai mare valoare pentru actionari si clienti. Construind succesul transformarii si momentum-ul actual, divizia Retele Energetice este pozitionata ideal in cadrul ABB pentru a inregistra o crestere profitabila pe parcursul Energy and Fourth Industrial Revolutions si este o parte integranta a ofertei noastre”, a declarat Spiesshofer.

Salt Cuantic in domeniul digital cu ajutorul ABB AbilityTM

Astazi ABB este un campion digital ascuns. Compania este ideal pozitionata pentru a castiga in spatiul digital cu solutii noi dar si cu cele existente construite pe baza cloud-ului intelligent si care inchid bucla cu dispozitivele conectate. ABB va utiliza cunostintele sale profunde despre domeniile clientilor sai pentru a planifica, construi si opera o oferta digitala unica care va oferi o reala diferentiere operationala pentru clientii sai.

Nou lansata oferta ABB Ability combina portofoliul de solutii digitale ABB si de servicii pentru toate segmentele de clienti, consolidand pozitia de lider a grupului in cea de-a Patra Revolutie Industriala, sustinand in acelasi timp competitivitatea celor patru divizii antreprenoriale ABB.

ABB a anuntat astazi un parteneriat de anvergura cu Microsoft, cea mai mare companie de software din lume, in vederea dezvoltarii de solutii digitale de urmatoare generatie pe o platforma clud integrata. Clientii vor beneficia de combinatia unica de cunostinte in domeniu si portofoliul extins al ABB in domeniul solutiilor industrial si cloud-ul inteligent Azure de la Microsoft, precum si de competenta de inginerie B2B. Impreuna, partenerii vor conduce transformarea digitala pe segmentele de clienti din cadrul diviziilor ABB cum ar fi robotica, industria navala si e-mobility.

Acest parteneriat va oferi beneficii unice clientilor nostri din domeniul utilitatilor, industriei, transportului & infrastructurii, bazandu-se pe puterea combinata a celor doua companii, Microsoft si ABB,” a declarat Spiesshofer. “Bazand-se pe baza instalata a ABB de peste 70 milioane de dispozitive conectate si de peste 70,000 sisteme de control instalate, urmatorul pas este dezvoltarea unuia dintre cele mai mari platforme industriale cloud.”

Transformarea digitala a ABB va fi condusa de Guido Jouret, un pionier in domeniul Internetului Lucrurilor, care si-a preluat rolul ca si Chief Digital Officer de la 1 octombrie 2016, raportand direct catre CEO.

Consolidarea brandului global ABB

ABB va adopta un brand unic corporatist, consolidand toate brandurile sale din intreaga lume sub o singura umbrela.

Portofoliul de companii ABB va fi unificat, ilustrand astfel dimensiunile impresionante ale ofertei companiei la nivel global sub un singur master brand. Aceasta tranzitie este preconizata sa dureze pana la doi ani.

Brandul unificat joaca un rol cheie in realizarea potentialului valoric al ofertei digitale a ABB, deoarece acesta conduce la cresterea loialitatatii clientilor, oferte speciale si a probabilitatii de cumparare. Un singur brand master permite ABB sa isi prezinte mai bine strategia catre partile interesate relevante, accentueaza gandirea de tip customer-first, digital-first a Grupului si faciliteaza interactiunea cu clienti actuali si viitori.

Brandul va cuprinde elemente de design menite sa defineasca in mod clar viziunea ABB, directia si pozitia sa unice pe piata, clientilor, actionarilor si angajatilor companiei, precum si tuturor celor implicati. Patrimoniul ABB ca lider de tehnologie de pionierat si cele trei domenii de interes ale Strategiei sale pentru Nivelul Urmator sunt reflectate in noua promisiune de brand: “Let’s write the future. Together.”TM

Accelerarea momentum-ului in excelenta operationala

ABB continua sa se bazeze pe momentum-ul existent si isi accelereaza in continuare excelenta operationala.

Rezultatele companiei din cadrul programului white collar productivity au intrercut asteptarile de la lansarea programului anul trecut. Ca rezultat, ABB a crescut obiectivul de reducere a costurilor cu 30%, pana la $1.3 miliarde. ABB va realiza aceste economii suplimentare in termenul anuntat initial si cu costuri neschimbate de implementare si rstructurare. ABB isi continua programele regulate de reducere a costurilor , livrand excelenta operationala si un management al aprovizionarii la nivel mondial pentru a realiza economii echivalente cu 3-5% din costul vanzarilor din fiecare an.

ABB reafirma obiectivul programului sau 1,000-day working capital program pentru a elibera aproximativ $2 miliarde pana la sfarsitul anului 2017. Programul este pe drumul cel bun si se concentreaza pe imbunatatrea managementului inventarului prin optimizarea intregului lant de valori, de la design-ul produselor la productie, prin optimizarea altor masuri ale capitalului de lucru (net working capital)

Grupul isi reafirma obiectivele financiare dupa cum sunt prevazute in cele ce urmeaza.

ABB Nivelul Urmator – 2015-2020 obiective
Revenue growth 3-6%
Operational EBITA % 11-16%
Operational EPS growth CAGR 10-15%
Free cash flow conversion to net income >90%
Cash return on investment % Mid-teens

Operational EBITA % – 2015-2020 obiective divizionale

Produse Electrice si Energetice 15-19%
Robotica si Miscare 14-19%
Automatizare Industriala 11-15%
Retele Energetice 10-14%*
*The margin target for Power Grids will be in effect as of Jan. 1, 2018.

Alocarea de Capital

ABB si-a anuntat astazi planurile pentru un nou program de răscumpărare a acțiunilor de până la 3 miliarde $ din 2017 pana in 2019. Acest lucru reflectă încrederea companiei și puterea continuă a generării de numerar a ABB cat și poziția sa financiară. La 30 septembrie 2016, ABB a anunțat finalizarea a programului său recent de răscumpărare a acțiunilor în care a returnat $ 3,5 miliarde acționarilor săi. De-a lungul ultimilor trei ani, ABB a returnat $ 8,7 miliarde acționarilor sub formă de dividende și răscumpărarea de acțiuni.

Managementul activ al portofoliului rămâne un aspect cheie al modelului de operare al ABB așa cum s-a demonstrat în recenta reducere a portofoliului precum și vanzarea anuntata a business-ului de cabluri și modelul de business schimbat in Retele Electrice.

Prioritățile de alocare a capitalului ABB rămân neschimbate: 1) finanțarea creșterii organice, a R & D și cheltuielilor de capital, la randamente în numerar atractive; 2) plata unor dividende durabile în continuă creștere; 3) investirea în achiziții generatoare de valoare; și 4), returnarea cash-ului suplimentar către acționari.

Despre ABB

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) este un lider în tehnologie de pionierat în produsele electrice si energetice, robotică și mișcare, automatizare industriala si retele electrice deservind clienți în domeniul utilităților, industriei transporturilor și infrastructurii la nivel global. De mai mult de patru decenii, ABB scrie viitorul digitalizării industriale. Cu mai mult de 70 de milioane de dispozitive conectate prin intermediul bazei sale instalate de peste 70.000 de sisteme de control pe toate segmentele de clienți, ABB este poziționat în mod ideal, pentru a beneficia de cea de-a patra Revolutie Industriala si Energetica. Cu o moștenire de mai mult de 130 de ani, ABB operează în mai mult de 100 de tari, avand aproximativ 135.000 de angajați. www.abb.com

Notг importante cu privire la informații de perspectiva

Acest comunicat de presa include informatii anticipative si declaratii precum si alte declaratii privind perspectivele afacerii noastre, inclusiv cele din sectiunile acestui comunicat intitulat "Accelerarea momentum-ului оn excelența operaționalг", "ABB Nivelul Urmator - 2015-2020 obiective", "EBITA Operational% - 2015-2020 obiectivele diviziilor" și "alocarea capitalului". Aceste declaratii se bazeaza pe asteptarile actuale, estimгri și proiecții cu privire la factorii care pot afecta performanțele noastre viitoare, inclusiv condițiile economice globale, condițiile economice ale regiunilor și industriilor care sunt piețe importante pentru ABB Ltd. Aceste așteptгri, estimгri și proiecții sunt оn general identificabile prin declarații care conțin cuvinte, cum ar fi "se așteaptг", "crede", "estimeazг", "obiective", "planuri", "este probabil", "intenționeazг" sau expresii similare. Cu toate acestea, existг mai multe riscuri si incertitudini, dintre care multe sunt in afara controlului nostru, care ar putea determina rezultatele noastre efective sa difere semnificativ de informatii si declaratii anticipative facute in acest comunicat de presa si care ar putea afecta capacitatea noastrг de a realiza oricare sau toate din țintele noastre declarate. Factorii importanți care ar putea provoca astfel de diferente includ, printre altele, riscurile legate de mediul economic global volatil și condițiile politice, costurile asociate activitгților de conformare, acceptarea de cгtre piațг a noilor produse și servicii, modificгri ale reglementгrilor guvernamentale și a cursurilor de schimb valutar și astfel de alți factori pot fi discutati din timp in timp, la inregistrarea ABB Ltd la Securities and Exchange Commission din SUA, rapoartele sale anuale privind Formularul 20-F, inclusiv. Cu toate ABB Ltd considerг cг așteptгrile sale reflectate оn orice astfel de declaratie prospectivг se bazeaza pe ipoteze rezonabile, nu se poate da nici o asigurare cг aceste așteptгri vor fi atinse.

CautareCONTACT

 • Page information:
 • Media Relations
 • Saswato Das,
  Antonio Ligi, Domenico Truncellito, Sandra Wiesner
  +41 43 317 65 68

ATTACHMENTS