ABB prezintă în premieră cel mai nou membru al familiei YuMi

Bazându-se pe succesul lui YuMi®, primul robot cu două brațe cu adevărat colaborativ din lume, ABB dezvăluie robotul său colaborativ cu un singur braț, care combină capabilitățile industriale de vârf cu o amprentă mult mai mică

ABB prezintă în premieră cel mai nou robot colaborativ al său, acum cu un singur braț, în cadrul Expoziției Internaționale de Robotică (iREX) 2017 din Tokyo. După cum sugerează și numele acestora, roboții colaborativi sunt proiectați să lucreze în fabrici alături de oameni în scopul creșterii productivității și pentru a sprijini tranziția către personalizarea în masă. Robotul va fi lansat oficial în 2018.

Ca și YuMi, robotul destinat asamblării pieselor mici care a fost lansat în 2015, noul robot are o sarcina utilă de 500 de grame și fiind deosebit de compact, este ușor de integrat în liniile de asamblare deja existente, astfel conducând la creșterea productivității. Noul robot permite de asemenea, programarea prin învățare, eliminând astfel necesitatea instruirii specializate pentru operatori.

"Succesul lui YuMi a depășit așteptările; el a fost proiectat inițial pentru asamblarea pieselor mici, dar s-a dovedit a fi extrem de versatil - poate rezolva un cub Rubik, poate face sushi, împacheta cadouri și dirija o orchestră. Pe baza succesului enorm al lui YuMi, ne așteptăm ca noul nostru robot cu un singur braț să fie la fel de bine primit, mai ales că acesta a fost dezvoltat la cererea clienților ", a declarat Sami Atiya, președintele diviziei de Robotică și Mișcare a ABB.

"Continuăm să ne construim portofoliul de robotică colaborativă", a declarat Per Vegard Nerseth, Managing Director, ABB Robotics. "Cel mai nou robot este un plus mult anticipat pentru" fabrica viitorului ", permițându-le clienților noștri să crească și să prospere în epoca personalizării în masă. Combinarea acestui robot cu soluțiile noastre digitale ABB Ability™ le va permite clienților noștri să ducă eficiența și fiabilitatea în fabricile lor la un nivel superior. "

ABB va participa la iREX 2017 în perioada 29 Noiembrie – 2 Decembrie, în East Hall, Stand IR3-56.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) este un lider în tehnologia de pionierat în produse de electrificare, robotică și mișcare, automatizări industriale și rețele energetice, deservind clienții în domeniile utilităților, industriei, transporturilor și infrastructurii la nivel global. Continuând o istorie de peste 125 de ani de inovație, ABB scrie astăzi viitorul digitalizării industriale, fiind parte activa a Revolutiei Energetice si a celei de a patra Revolutii Industriale. ABB operează în peste 100 de ţări având aproximativ 136,000 an-gajaţi. www.abb.com

CautareCONTACT