АББ пуска в експлоатация ново поколение 145-киловолтово газоизолирано КРУ

Компактният и модулен дизайн улеснява монтажа и осигурява оптимизиране на пространството и разходите
Цюрих, Швейцария, 29 октомври 2013 – АББ, лидерът в енергийните и автоматизационни технологии, обяви днес пускането в експлоатация на своето 145-киловолтово газоизолирано КРУ (GIS) от ново поколение. Най-новото газоизолирано КРУ е с опростен модулен дизайн, който прави монтажа му по-бърз и по-лесeн. Характеризира се и с по-ниски разходи на жизнения цикъл, както и с предимства, които намаляват вредното влияние върху околната среда.

Новият, екологично ефективен дизайн на газоизолираното КРУ (GIS) дава възможност за намаляване на изолиращия газ SF6 с до 60 процента, както и теглото с 13 процента в сравнение с предшественика му. Други ключови характеристики включват удобен достъп отпред, който осигурява по-лесна експлоатация и подобрена възможност за обслужване. Малкият, хоризонтално разположен трифазен корпус с еднофазни изолатори улеснява още повече общата достъпност.

Системата е проектирана за номинално напрежение от 145 kV и може да поеме номинален ток до 3150 A (ампера). Тя има капацитет да осигурява защита за електрически мрежи с номинален ток на късо съединение до 40 kA (килоампера).
Новият продукт е проектиран и разработен в тясно сътрудничество между световните експерти в технологиите за газоизолирани КРУ и Компетентния център по газоизолирани КРУ (GIS) на Китай, в съответствие с политиката „в държавата, за държавата” на АББ, като продуктите, произвеждани тук, ще обслужват нуждите на местния пазар в Китай, както и на други пазари по света.

“145-киловолтовото газоизолирано КРУ от ново поколение е проектирано за по-лесен монтаж, експлоатация и обслужване, същевременно гарантирайки надеждност”, каза Джандоменико Ривети, Ръководител на бизнес направление „Високо напрежение” на АББ в рамките на дивизия „Енергийни продукти” на компанията. „Това екологично ефективно газоизолирано КРУ осигурява значително спестяване на пространство, тегло и изолиращ газ SF6, което го прави щадящ околната среда и идеален за приложения, където пространството е ограничено.”

В една електрическа система, комутационното устройство се използва за управление, защита и изолация на електрическо оборудване, като по този начин се засилва надеждността на електроснабдяването. При технологията на КРУ с газова изолация ключовите компоненти, включително контакти и проводници, са защитени с изолиращ газ. Компактността, надеждността и издръжливостта го правят предпочитано решение там, където пространството е ограничено (например в големите градове) или при неблагоприятни условия на околната среда.

АББ първа въвежда газоизолирани КРУ (GIS) високо напрежение в средата на 60-те години на XX век и продължава да насърчава технологиите и иновациите, предлагайки всеобхватно продуктово портфолио за нива на напрежение от 72,5kV до 1200kV. Като пазарен лидер в технологиите за газоизолирани КРУ високо напрежение, АББ притежава световна инсталирана мощност на повече от 21000 обекта.

АББ (www.abb.com) е лидер в производството на технологии за енергетично и автоматизирано оборудване, които дават възможност на битови и промишлени клиенти да подобрят ефективността си, намалявайки вредното влияние върху околната среда. Концернът АББ има свои компании в около 100 държави и разполага с над 150 000 служители.

SearchПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА