ABB levererar tre kompletta gruvspel till Hindustan Zinc i Indien

2013-10-08 - Västerås - Gruvspelen till världens största zinkgruva banar väg för ökad produktivitet och förbättrad säkerhet i den indiska gruvindustrin
ABB har tagit hem en order på tre kompletta gruvspel med tillhörande schaktutrustning för att hjälpa Hindustan Zinc gå från malmbrytning i dagbrott till underjordisk drift vid gruvan Rampura Agucha i Indien. De nya gruvspelen möjliggör för Hindustan Zinc att nå och överträffa sina produktionsmål.

“Vi är glada och stolta över att vara förstahandsvalet av leverantör till Rampura Agucha. Kunden valde ABB tack vare våra tillförlitliga, konkurrenskraftiga tekniska lösningar och starka meriter från leveranser av gruvspel i världen”, säger Fredrik Sjöholm, säljansvarig för Indien inom ABB Mining Sverige. ”Denna order öppnar upp en ny marknad för stora gruvspel och banar väg för flera stora projekt inom underjordsbrytning i Indien. Den avancerade teknik som tillämpas på ABB:s gruvspel kan hjälpa våra kunder att öka sin produktivitet och förbättra säkerheten.”

ABB:s leverans omfattar bland annat två friktionsspel och ett trumspel, inklusive både mekanisk och elektrisk utrustning. Vidare ingår även ställverk och kraftkablar samt den kompletta schaktutrustningen för gruvspelen. Dessa gruvspel kommer att levereras mellan 14 och 16 månader efter undertecknandet av kontraktet, som ägde rum i juni 2013.

Ett friktionsgruvspel som ABB levererade till en annan gruva.

Gruvan Rampura Agucha ligger i Rajasthan i nordvästra Indien och är världens största zinkproducerande gruva. Mineralreserverna i Rampura Agucha per den 31 mars 2013, är cirka 109 miljoner ton med en zinkhalt på 15,4%, vilket gör malmen till en av de rikaste i världen. För närvarande producerar Rampura Agucha-gruvan 6,15 miljoner ton malm per år från dagbrottsdrift och behandlar densamma i en anrikningsanläggning. Med det nuvarande systemet av brytningsmetod (dagbrott), kommer gruvan vara i bruk fram till en nivå som ligger 327 meter under markytan. Under denna nivå ska malmtillgångarna extraheras genom lämpliga underjordiska brytningsmetoder.

ABB (www.abb.com) är ledande inom kraft- och automationsteknik. Våra lösningar förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan för energiföretag och industrier. ABB-koncernens bolag verkar i omkring 100 länder och har ungefär 145 000 medarbetare.

För mer information kontakta:
ABB Process Automation
Andreas Malmport
Chef för Mining Sverige
Tel: 021-34 0316

andreas.malmport@se.abb.com

Håll dig uppdaterad!

Följ oss på FacebookSe våra bilder på InstagramPrenumerera på vår kanal på YouTube