ABB:lle ennätystilaus Puolan rautatieverkon modernisointiin

2012-11-29 - ABB on saanut noin 39 miljoonan dollarin tasasuuntaajatilauksen rautatieverkon (DC) sähköasemille Puolan rautatieliikenteen johtavalta sähköntoimittajalta PKP Energetyka S.A.:lta.

ABB toimittaa yli sata tasasuuntaajayksikköä vuoden 2014 aikana. Puolan valtion raideliikenteen sähkönsyöttöjärjestelmässä on jo ennestään käytössä useita satoja ABB:n tasasuuntaajia. Tasasuuntaaja muuttaa vaihtosähkön (AC) tasasähköksi (DC).

Puolassa rautateiden tavara- ja matkustajaliikenne on vahvassa kasvussa, minkä vuoksi maassa on käynnistetty laaja rautateiden sähköasemien laajennus- ja uudistusohjelma sekä suunnitelma uusista sähköraiteista.

Rautateiden sähköisen infrastruktuurin parantaminen mahdollistaa nykyaikaisen ja nopean (160-200 km/h) kaluston käyttöönoton, mikä tulee lyhentämään matkustusaikaa ja parantamaan matkustusmukavuutta maan suurimpien kaupunkien välillä.

Puolassa rautatieverkko on yksi Itä-Euroopan laajimpia ja se muodostaa tärkeän linkin Itä- ja Länsi-Euroopan välille. Kaikkiaan rauteteitä on Puolassa noin 20 000 kilometriä, joista yli puolet sähköistettyjä.


Tämä on suomenkielinen yhteenveto alkuperäisestä englanninkielisestä tiedotteesta.

Linkki englanninkieliseen lehdistötiedotteeseen: ABB wins record order to modernize railway infrastructure in Poland

Haku