Vi bakker helst ind

2017-06-26 - - Ansatte og gæster hos ABB opfordres til at bakke ind på p-pladser på alle ABB’s domiciler. Det skærper folks opmærksomhed, fortæller arbejdsmiljøchef Lars Villadsen.

Der henstilles til, at ansatte og besøgende, der kommer i bil til ABB’s kontorer i Skovlunde, Odense, Fredericia, Esbjerg og Ålborg bakker ind, når de parkerer hos ABB. På parkeringspladserne møder man således en masse forlygter og skilte med budskabet: ”Venligst bak ind”.

Henstillingen handler om sikkerhed. At de ansatte skal begynde dagen med at tænke på sikkerhed, samtidig med at de får bedre blik for andre biler, cykler og fodgængere, når de kører derfra igen.

- Vi arbejder løbende med at gøre ABB til en endnu mere sikker arbejdsplads, så derfor var det et naturligt valg at indføre baglæns parkering, siger ABB’s arbejdsmiljøchef Lars Villadsen.

Han forklarer, at initiativet bl.a. er inspireret af flere registrerede nærved-ulykker, hvor ansatte har været tæt på eller er blevet ramt af et køretøj på arbejdspladsen. Derudover siger undersøgelser, bl.a. fra Havarikommissionen for Vejtrafikulykker, at folk kommer til skade eller dør ved bakkeulykker i Danmark. Opfordringen fra Havarikommissionen er: Bak ind, og kør forlæns ud.

Ved baglæns parkering undgår du at skulle bakke ud i ”blinde” med risiko for kollision med fodgængere eller andre køretøjer. Dit udsyn er mest optimal, når du kører forlæns ud fra p-pladsen.

- Det er i de fleste tilfælde et rent vanespørgsmål. Flere ansatte fortæller, at de nu også bakker ind derhjemme, når de besøger kunder eller parkerer i p-huse. Det er et stærkt signal at sende, og vi er glade for, at vores ansatte så medvilligt har ændret adfærd, fortæller Lars Villadsen. Han erkender samtidig, at nogle lige har skullet vænne sig til at bakke, og at der er et par eksempler på ridser og småbuler.

- Men det er trods alt kun materiel, siger han.

Langt hovedparten af besøgende og ansatte følger henvisningen om at bakke ind i p-båsene.

SøgKONTAKT OS